IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

42-ят #ДАНСwithme - мирен и без насилие

Във вторник управляващите допуснаха втората голяма грешка след назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, според политолог

22:05 | 25.07.13 г. 35
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

За 42-ри път хиляди хора се събраха на антиправителствен протест в София, както и в още няколко града в страната.

Още около 17.00 часа протестиращи блокираха булевард "Дондуков". Недоволните граждани се събраха първо пред сградата на Народното събрание на площад "Независимост", където заседаваха парламентарните комисии, включително и временната комисия, която работи по промените в изборния кодекс.

Част от протестиращите се опитаха да попречат на зам.-председателя на парламента Мая Манолова да си тръгне.

Манолова направи опит да разговаря с хората, но той се оказа неуспешен.

По-късно протестиращите се насочиха към сградата на парламента. Там се планира да бъдат направени две "окупационни обиколки".

Междувременно социологът Андрей Бунджулов от Института за изследвания „Иван Хаджийски”, цитиран от Dnes.bg, предупреди, че провеждането на избори две в едно през следващата година “може да се окаже политически мираж”.

Политологът Първан Симеонов допълни, че “след серията протести вече има общо износване на цялата политическа прослойка”. “След кървавите сблъсъци във вторник вечерта пред парламента вече има нова фаза на протеста, защото той получи нова енергия”, коментира Симеонов.

Той смята, че във вторник управляващите допуснаха втората голяма грешка след назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. “Стана второ действие от типа „слон в стъкларски магазин” или „пускане на танк върху крехък лед”, сравни той. Според него тази толкова голяма грешка дори поражда съмнения дали не е било направено нарочно.

Според Кънчо Стойчев “грешката на управляващите сега е, че имат тотална неспособност да използват думи и заради това не ги чуват”.

Стойчев призова да се даде време на правителството и евентуално следващата година да има нови избори.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

25
rate up comment 6 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Знам, че запленен от харизмата на Орешарски, Местан,Сидеров и Станишев, но не приемайте за дадено, че хората са доволни в провинцията, само защото не протестират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 3 rate down comment 1
deant
преди 10 години
http://utroruse.com/article/7413/http://***.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1907927
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 5 rate down comment 1
deant
преди 10 години
В Русе имаше протести и февруари и покрай събитията с Пеевски. Много добре знаеш защото съм писал за тях тук. Неможах да отида на всичките за жалост. Но няма как да очакваш в Русе да протестират 40 дена като в София нали? Още повече, че тука не сложиха областен от ДПС, а кмета е от ГЕРБ. И да наистина биха 2 момчета които организираха протестите февруари. Същите организираха протестите и за Пеевски. Но те се отказаха защото ги е страх за здравето им. При такава перспектива, кой би тръгнал да прави протест, като знае че вечерта може да го причакат пред тях и да го вкарат в болница. Ти може да ми вярваш или не, но такова е положението в Русе. И да местните феодали са от ГЕРБ. Което само показва, че аз не защитавам ГЕРБ. Веднага ще ти кажа името на единия бит - Атанас Петров. По телевизиите гледаш протестиращи най-вече от София. Мислиш ли че си ги измислям тези неща?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 1 rate down comment 5
kalendar
преди 10 години
Стига бе, деанте:) стигаааа:) какви лидери на кои протести? На тия протести сега, лидери??? Кажи им имената, моля те? Щото те нали с това се гордеят-че не излъчват лидери??? Или гледаме различни телевизии(пък аз всички си премятам, уж) или ти имаш някаква информация скрита за масата-просвети ни, моля те:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 2 rate down comment 5
kalendar
преди 10 години
а ти, славчо, на тая пиеса не си ходил. И да те питам и теб-като няма кой да ги чуе защо вефруари бяха протестите в страната така силни? И теб да те питам-разлика между Варна-преди и Варна-сега правиш ли???? Преди 40 дни, когато почна протеста не беше време за отпуски-тогава къде бяха хората? Що ги криете, бе?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 2 rate down comment 4
kalendar
преди 10 години
ми като няма кой да им чуе гласа в провинцията, защо 97ма имаше тия митинги или пък-защо февруари имаше тия неща в провинцията? Ти Варна не помниш ли каква беше и каква е сега????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 6 rate down comment 2
deant
преди 10 години
В Русе, двама от местните лидери на протестите бяха бити пред блоковете, в които живеят. Единия с доста сериозни поражения. Има го из новините. Аз лично познавам другия. Следващия въпрос е: "смеят ли да протестират хората в провинцията?"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 7
Slavvi
преди 10 години
"Защо обаче бройката на протестиращите не расте? Защо провинцията мълчи мрачно?Защото хората разпознаха седесарските похвати, лозунги и технологии, а не са много тези, които са се облажили от тях."Като гледам, няма нужда да водиш диалог. Сам/а питаш и сам/а си отговаряш. И се получава нещо като пиесата "Монолози на вагината"А защо в провинцията хората не протестират, отговаряли сме много пъти и най-важната причина е, че правителството е в София и от тук няма кой да чуе съвсем. Плюс това сега е сезон на отпуските и са малко хората, които ще искат да си прекарат почивката в протести. Въпрос на временни приоритети....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 4 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 10 години
А сега е време за морееее...! хехе! Вие си дискутирайте тук, а ние със Синеочка ще ви наглеждаме от там, може и да се включваме! Успех, революционери! хехе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Анализа ти е грешен според мен. И грешката ти е там, че мислиш, че щом в провинцията не протестират значи са много доволни от положението. Всички, които мислите така грешите. Просто такива (***) - безделници в провинцията има по-малко. А и предпочитат да ходят да се борят за хляба си пред това да протестират, защото виждат, че от протести няма смисъл. Няма смисъл не защото им харесва положението или правителството, а просто няма кой да им чуе гласа. Особено в провинцията. Няма и да гласуват на изборите. Защото трябва да избират между БСП, ГЕРБ и "новия" реформаторски блок. Разбира се, че няма да гласуват. Никой от тях няма потенциал и морал за да извърши всички необходими промени. Пожелавам 0.1% процент избирателна активност следващия път.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още