fallback

Орешарски поиска седмица, за да обяви управленската си програма

Оставям ви България в малко по-добро състояние, отколкото я заварих, каза при предаването на властта Марин Райков

15:13 | 29.05.13 г. 4

Новоизбраният премиер Пламен Орешарски прие символично властта от служебния министър-председател Марин Райков. Снимка: БТА

Новият министър-председател на България Пламен Орешарски поиска седмица-две толеранс преди да обяви пред обществеността управленската програма и конкретните действия, които ще предприеме неговият кабинет.

Задачата не е лека, важно е да се усети обръщане на тенденциите, каза Орешарски по време на официалната церемония по предаването и приемането на властта в Гранитната зала на Министерския съвет, съобщава агенция “Фокус”. 

„Сигурно няма да успеем да станем богати, проспериращи, но задачата като минимум е в края на мандата всички български граждани да имат повече надежди, че пътят е прав, че могат да разчитат на своята предприемчивост, и че работейки за собственото си благоденствие, ще допринасят за благоденствието на цялото общество“, посочи той.

Служебният премиер Марин Райков благодари на всички от своя екип и посочи, че оставя България в малко по-добро състояние, отколкото я е заварил.

„Аз ви оставям България в малко по-добро състояние, отколкото я заварих, каза Райков. Бюджетният дефицит намаля с 446 милиона лева. Фискалният резерв беше увеличен с 1,5 млрд. лева“, каза още Марин Райков.

Сигурен съм, че ще оправдаете очакванията. Желая ви да постигнете максимален консенсус по основните приоритети, каза Марин Райков. "Желая ви на добър път", завърши той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:22 | 14.09.22 г.
fallback