fallback

Отзвукът във Facebook за оставката на Борисов - от Осанна до Разпни го

Организират се протести и групи в подкрепа и срещу премиера в оставка и управлението

20:40 | 20.02.13 г. 2

Правителството на страната подаде оставка. Бойко Борисов напуска премиерското кресло. Едни ликуват, други са ядосани. Трети са крайно объркани.

Във Facebook започнаха да се организират протести в защита на премиера, никнат групи, които за минути събират стотици потребители. Споделят се колажи, снимки, фрази.

Над 100 души се събраха на спонтанен протест пред Народното събрание в подкрепа на министър-председателя.

В една от най-масовите групи в подкрепа на Борисов - „Протест в Подкрепа на Бойко Борисов“, вече има над 24 000 привърженици на премиера в оставка. Мотото на групата е: „Ако правителството на Борисов напусне, само Бог може да спаси България.“

Прави впечатление, че голяма част от коментарите на хората не са свързани толкова с положително отношение към управлението на ГЕРБ, а по-скоро с това, което ще дойде след оставката. „Вчера България плачеше за Левски! Днес има повод отново да го направи и не защото Борисов си отива, а защото вече няма шанс!", гласи един от статусите на администратора на групата.

„Г-н Борисов, не подавайте оставка! Ние не искаме вашата оставка, а да се преборите с този проблем , защото ако подадете оставка, държавата ни отива в ръцете на тройната коалиция, които са знаели какво ще стане, като са сключвали тези договори и сега се наслаждават на положението, в което се намира България!" – пише в друг подобен статус.

На официалната страницата на Борисов в социалната мрежа атмосферата също е апокалиптична. „Г-н Борисов, с голямо съжаление научихме новината за вашата оставка. Като ваш избирател, както и много други здравомислещи българи ви казваме, че не Ви я приемаме“,

„България ви обича и иска да сте с нас в тази толкова трудна битка за българския народ!“ „Г-н Борисов, аз не искам да подавате оставка! Пак ще гласувам за Вас и вашия екип!“ - са само малка част от изявленията на хората.

Разбира се, някои са на съвсем другия полюс: „Жалки сте! Овце! ... тъжна история. Бедните тръгнали да съжаляват грабителя! Малко ви е това, което се случва в страната!“, упреква една от потребителките изявленията на жалещите Борисов. А друг потребител допълва: „Съд и затвор за Борисов!“

Още новини за политическата обстановка в страната четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:17 | 13.09.22 г.
fallback