fallback

Пазарен тест за газопровод IGB

Всички заинтересовани търговци и оператори на преносни системи са поканени да изразят интерес към ползване на газопреносните услуги на IGB

11:00 | 14.12.15 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Компанията „Ай Си Джи Би“ АД, отговорна за разработване, строителство и експлоатация на Междусистемна газова връзка Гърция – България (IGB), е подала заявление до регулаторните органи на България (КЕВР) и Гърция (РАЕ) за освобождаване от определени разпоредби на Директива на ЕС 2009/73/ЕК в съответствие с Член 36 от нея.

„Ай Си Джи Би“ АД стартира процедура Пазарен тест съгласно „Актуализирани указания за управление и разпределение на капацитет на Междусистемна газова връзка Гърция - България, съгласно параграф 6 от член 36 от Директива 2009/73/ЕК“ (АКТУАЛИЗИРАНИ УКАЗАНИЯ), издадени съвместно от КЕВР и РАЕ.

Всички заинтересовани търговци и оператори на преносни системи са поканени да изразят интерес към ползване на газопреносните услуги на IGB. Също така се отправя покана към други оператори на преносни системи, които имат интерес за свързване на техните системи с тази на газопровода IGB.

Пазарният тест е разделен на две фази:

1. Фаза Изразяване на интерес (необвързваща);

2. Фаза на Офериране (обвързваща).

Участието във Фазата на Изразяване на интерес е условие за последващо участие във Фазата на Офериране.

Фазата Изразяване на интерес, в която заинтересованите страни са поканени да представят необвързващи Заявления за интерес, започва с публикуване на Обявление за изразяване на интерес. Цитираният документ, приложенията към него и копие на Актуализираните указания ще са достъпни на следните интернет страници:

www.icgb.bg

www.bgenh.com

www.igi-poseidon.com

Всички правила и условия за участие във Фазата на изразяване на интерес и последващи стъпки, се съдържат в Обявлението за изразяване на интерес. Фазата на изразяване на интерес се провежда на английски език. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:22 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Специални предложения виж още