fallback

Нови инвеститорски намерения за Монтана

Производството на палети за износ в Швейцария от Палемонтех ЕООД трайно привлича чуждестранни инвестиции в региона

09:15 | 09.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Производството на палети за износ в Швейцария трайно привлича чуждестранни инвестиции в региона на Монтана. Местното предприятие Палемонтех ЕООД е пазарен лидер в строителния сектор на алпийската държава. Компанията е швейцарска собственост, доставчик на Max Urech Lager-und Fördertechnik. В България фирмата притежава сертификат за инвеститор Клас А.

Наред със строителството, продуктовата гама на Палемонтех е ориентирана към секторите производството, промишленост, логистика и търговия. Производството включва метални палети за строителни отпадъци и твърди материали, сгъваеми поцинковани мрежести палети и поцинковани сгъваеми надстройки. Палемонтех е сертифицирана съгласно изискванията на ISO 9001:2008, а продуктите скоро ще притежават СЕ маркировка. Освен конкурентното качество, приоритет на компанията е изработването на палети по поръчка.

Сред стратегическите цели на Палемонтех ЕООД е разширяването на пазара на продуктите в цяла Европа, включително и в България. Швейцарският собственик Андре Урех вече обяви плановете си за изграждането на нов завод в Монтана на изхода за Лом. За целта той е закупил парцел от 30 декара, а стойността му надхвърля 500 хил. лева. Производствените халета ще бъдат изградени върху площ от 5000 кв. метра и оборудвани със съвременни високотехнологични металообработващи машини.

Строителството на завода е планирано да започне в средата на годината, а срокът за изпълнение е 38 месеца. В него ще бъдат открити 100 работни места при условия на труд, отговарящи на най-високите световни стандарти. Андре Урех възнамерява след няколко години да пристъпи към ново разширяване на производствената база, с което работните места в нея ще достигнат 150.

Швейцарския инвеститор има дългосрочни намерения в региона, което личи от стремежа му да осигури квалифицирана работна ръка за предприятието в сътрудничество с местните власти в Монтана. Той е предложил на общината разкриването на паралелка в техническата гимназия в града със специалност по металопроизводство. Така ще се подготвят млади кадри с добри възможности за работа не само в Палемонтех, но и в други заводи със същия профил в Монтана.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:42 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Специални предложения виж още