fallback

Швейцарска инвестиция в индустрията на Монтана

Собственикът на „Палемонтех“ ЕООД Андре Урех обяви плановете за изграждането на нов завод за палети в града

09:58 | 09.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Производителят на висококачествените палети, които са пазарен лидер в швейцарския строителен сектор, „Палемонтех“ ЕООД изпълнява стратегия за разширяване на своя пазар в цяла Европа, включително и на пазара в България.

Швейцарският собственик Андре Урех вече обяви плановете си за изграждането на нов завод в Монтана на изхода за Лом. За целта той е закупил парцел от 30 декара на стойност над 500 хил. лева. Производствените халета ще бъдат изградени върху площ от 5000 кв.метра и оборудвани със съвременни високотехнологични машини за металообработване. Плановете са строителството на завода да започне в средата на тази година, а срокът за изпълнение е 38 месеца. В него ще бъдат открити 100 работни места при условия на труд в синхрон с най-високите световни стандарти.

След няколко години Андре Урех възнамерява да пристъпи към ново разширяване на производствената база, с което работните места в нея ще достигнат 150.

Дългосрочните намерения на швейцарския инвеститор в региона намират отражение и в стремежа му да осигури квалифицирана работна ръка за предприятието в сътрудничество с местните власти в Монтана. Той предлага на общината разкриването на паралелка в техническата гимназия в града със специалност металопроизводство. Така ще се подготвят млади кадри с добри възможности за работа не само в Палемонтех, но и в други заводи със същия профил в Монтана.

„Палемонтех“ ЕООД е швейцарска собственост, доставчик на Max Urech Lager-und Fördertechnik. У нас фирмата притежава сертификат за инвеститор Клас А.

Продуктовата гама на фирмата е ориентирана към сектори на строителството, производството, промишлеността, логистиката и търговията. Производството включва метални палети за строителни отпадъци и твърди материали, сгъваеми поцинковани мрежести палети и поцинковани сгъваеми надстройки. „Палемонтех“ е в процес на сертифициране съгласно изискванията на ISO 9001:2008, а продуктите скоро ще притежават СЕ маркировка. Наред с конкурентното качество, приоритет на компанията е изработването на палети по поръчка.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:12 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Специални предложения виж още