fallback

Как се кандидатства за интервю в институция като BofA Merrill Lynch?

За първи път у нас инвестиционен банкер ще демонстрира реално интервю с кандидати

15:54 | 04.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Най-брилянтните умове винаги отиват на Wall Street. Не вярвате? Само един пример. Goldman Sachs оглеждат и канят студенти от Харвард и други елитни университети, без значение дали учат финанси, право или изкуство. За тях е важно как мислят. Да, искат най-брилянтните умове. И могат да си ги позволят.

Как човек може да попадне в полезрението на големи финансови институции, било то на Wall Street, Лондонското сити или Хонконг? Как да се подготви за среща с тях? Как те подбират стажанти и служители? Всеки може би е гледал филми, чел и чул нещо, но едва ли смята, че знае всички отговори.

Карол семестър – емблематичната програма на Корпоративен университет Карол, тази година ще направи ролева игра, в която ще бъдат дадени ключовите отговори на тези въпроси. За първи път у нас инвестиционен банкер от Bank of America Merrill Lynch, който е подбирал стажанти и служители за легендарната банка, ще демонстрира реално интервю с кандидати.

Иво Детелинов сега е Senior Portfolio Manager в Riyad Capital, като дълги години е провеждал подобни интервюта. Той ще интервюира един от студентите в програмата на английски език, точно по начина, по който са се случвали в действителност подборите в Merrill Lynch. Така на практика ще покаже и разкаже как амбициозните финансисти могат да кандидатстват във световните финансови центрове.

Тъй като подобна симулация се прави за първи път, а участниците в Карол семестър са неколцина, Корпоративен университет Карол ще отвори врати и за студенти, които не са били селектирани за програмата. Те ще имат възможност да чуят и видят на живо не само как се случват нещата, но и да зададат въпрос на един българин, с кариера от Лондонското сити, през Wall Street до Саудитска Арабия. Участие студентите могат да заявят на education@karoll.bg.

Карол семестър e едномесечна програма на Корпоративен университет Карол, която се провежда всяка година през юли. Уникална като съдържание и структура, програмата стана причина проектът да влезе в топ 10 сред 100 финалисти в категория Международна компания 2014 Leadership Excellence 500 Awards. Като лектори участват топ мениджърите на Карол и гост лектори от България и чужбина – българи, утвърдени професионалисти в своята област.

Програмата включва лекционна част, уърк шопи и практически задачи, работа по индивидуални проекти с ментори от мениджмънта на Карол. Всяка година има различна тема, но независимо от акцентите се включат теми за кариерно ориентиране и меки умения.

Иво Детелинов е Senior Portfolio Manager и директор на отдел Private Equity в Riyad Capital, Саудитска Арабия. Преди това е работил 15 години в инвестиционната банка Merrill Lynch & Co. 12 от тях в New York и три години в Лондон, където последно е бил директор в отдел Investment Banking и е обслужвал Private Equity клиенти в САЩ и Европа. Първите 4 години в своята кариера в Merrill Lynch Иво работи като Equity Research Analyst, където покрива с всекидневни анализи и коментари 14 публично търгувани технологични фирми.

Иво има бакалавърска степен по бизнес администрация от Regent‘s College, London и MBA с фокус върху финансите от New York University. През 2003 г. става Chartered Financial Analyst (CFA).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:08 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Специални предложения виж още