fallback

Марвин Лиао: Технологичните балони носят огромна вълна от иновации и конкуренция

Дните на рисковите инвеститори, които бяха единствено финансови експерти, отмина, смята интернет експертът

10:00 | 07.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Технологиите са рискови. Балоните обаче носят със себе си огромна вълна от иновации и конкуренция, което е положително за сектора.

Това бе мнението на бившия търговски директор на Yahoo! Inc. за Европа, Близкия Изток и Африка Марвин Лиао по време на специалното издание на Клуб Investor.bg.

Най-добрите рискови инвеститори днес трябва да разбират бизнеса. Дните на рисковите инвеститори, които бяха единствено финансови експерти, отминаха, смята той. 

Относно IPO-то на Facebook като евентуален признак за балонизация в технолочиния сектор той каза, че все още е рано да се каже. Като цяло обаче мнението му е, че предлагането е било осъществено успешно, предвид, че компанията успя да привлече планирания капитал.

„Да, притеснем съм, че оценката на компанията е около 100 пъти колкото приходите“, заяви Лиао, като допълни обаче, че в нея работят много добри професионалисти, които ще намерят начин да оправдаят очакванията.

По отношение на бизнеса в интернет като цяло, той каза, че най-трудният етап е изграждането на аудитория. „Монетизацията е сравнително лесна. Има много формули. Ако можете да изградите аудиторията и имате висококачествено съдържание, има много начини за монетизация.“

Вижте видеото от Клуб Investor.bg

Специалното издание на клуб Investor се осъществява с подкрепата на Microsoft.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:20 | 11.09.22 г.
fallback