fallback

Анализатори: При инвестирането трябва да се убие човешкото в човека

Твърде многото информация може да доведе до невъзможност за анализиране и загуби, споделя Алекси Андонов

12:50 | 21.04.11 г. 6

При инвестициите човек трябва да убие емоциите, тоест така да се каже, да убие човешкото в човека, заяви Алекси Андонов, управител на унгарското инвестиционно дружество Витоша по време на Клуб Investor.bg.

Твърде многото информация може да доведе до невъзможност за анализиране и загуби, сподели Алекси Андонов, като представи пример с балетен артист, който докато пътувал по-света и общувал с брокера си чрез телеграфа, натрупал състояние, но когато се върнал в САЩ и започнал ежедневно да следи борсите и да търгува, загубил парите си.

Спекулантите трябва да са в добро емоционално състояние, за да правят успешни инвестиции, посочи пък Александър Николов, фонд мениджър на ДФ Адванс Източна Европа.

Според него повечето спекуланти се притесняват да бъдат извън пазара, за да не пропуснат някое движение и приятелите им да им се смеят. Обратното, когато пазарът падне "всички са в един кораб и да, кофти е, но същото се е случило и на другите, което е успокояващо", заяви Николов.

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на: Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group С подкрепата на: Енемона и Дженеръс Ауто

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:04 | 13.09.22 г.
fallback