fallback

Офисите в апартаменти като „паразитни структури“ в жилищните сгради

Пречат ли офисите, които се намират в апартаменти в жилищни блокове у нас, на общото функциониране на сградата, обсъждаха лекторите на Клуб Investor.bg

15:29 | 16.12.10 г. 19
Автор - снимка
Създател

Марио Захариев. Снимка: Investor.bg

Пречат ли офисите, които се намират в апартаменти в жилищни блокове у нас, на общото функциониране на сградата? Какво се случва, когато останалите собственици не са съгласни с наличието на офис в техния блок? Какво се случва с оценката на апартаментите, в които има офиси?

Това бяха част от въпросите, на които потърсиха отговор лекторите, които взеха участие на последното за 2010 г. издание на Клуб Investor.bg, посветено на жилищните имоти.

По мнението на Марио Захариев, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на ФеърПлей Интернешънъл, вероятността да се сгреши при оценката на един имот „е огромна“ поради наличието на множество усложняващи обстоятелства.

Захариев постави въпроса за това каква би била евентуалната оценка на един имот, в който има офис и той стане обект на спор между собствениците на останалите апартаменти в сградата.

Петър Диков, главен архитект на София, каза, че е убеден, че и самите собственици на жилищни имоти „ще направят необходимото, за да успеят да изчистят своите общи имоти от такива паразитни структури, тъй като те определено пречат на използването по предназначение на жилищните имоти“.

Още от Клуб Investor.bg:

Ще възкръсне ли пазарът на продажби на жилища на зелено у нас?

Завръщат ли се спекулантите на жилищния пазар у нас? Цв. Тасева: Не повече от 5% е спадът на жилищните цени в страната за 2010

Какво е влиянието на метрото върху цените на жилищата в София?

Петър Диков: Край на изкуственото завишаване на жилищните цени

М. Захариев: Към момента много трудно може да се оцени един жилищен имот

Т. Тошев: Манипулирането на цените на имотите - твърде невъзможно

А. Гаров: Достигнахме дъното на жилищните цени

Цв. Тасева: Ниските цени – фокус на търсенето на жилища у нас

Г. Гълъбов: 100% ипотека само с допълнително обезпечение

Арх. Диков за създаването на „нормален пазар“ на жилища в България

2010 – годината на наемите на жилищния пазар у нас

Снимки от събитието може да видите тук

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на: Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group С подкрепата на: Johnnie Walker, Eucerin, Bulvaria, Euroins и със специалното участие на Енемона

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:38 | 12.09.22 г.
fallback