fallback

Румен Янчев: Кражбите на автомобили са основният проблем в застраховането

Прекалено много хора загиват на пътищата у нас и ако това се промени, няма да има нужда да си пипаме резервите, смята изпълнителният директор на БУСТРАД

15:26 | 29.10.10 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Румен Янчев, изпълнителен директор на БУЛСТРАД

Трябва да се обърне внимание на пътната обстановка в България, защото ние сме на опашката в Европа по брой загинали на 10 000 човека. Ако променим ситуацията и у нас нещата изглеждат както във Франция, няма да има нужда да си пипаме резервите, заяви Румен Янчев, изпълнителен директор на ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП по време на Клуб Investor.bg. В Турция имаше проблем с кражбите на автомобили, но застрахователите сигнализираха държавата и нещата си дойдоха на мястото. Миналата година загубите ни от риска кражба са 18 млн. лв., докато загубата от гражданската отговорност за първите пет месеца на 2010 г. е около 5 млн. лв.

Представете си, че кражбите на автомобили намалеят с 50%. И тук говорим за автомобили, които струват 200 хил. лв. или строителни машини, които струват 500 хил. лв. Помните, че се търсеше една строителна машина за 2 млн. лв., уточни Янчев.

Това са неща, за които държавата може да ни помогне, защото на нас като застрахователи никой не ни дава правото да организираме полицейски отряди.

Трябва да се въведе и система бонус-малус на база на водач, а не на база автомобил. В България има около 4 млн. притежатели на шофьорски книжки и ако обхватът там е 95%, цената на застраховката ще падне, сподели Янчев.

Снимки от събитието може да разгледате тук Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на: Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group С подкрепата на: Johnnie Walker, Eucerin, Bulvaria, Euroins и със специалното участие на Енемона

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:55 | 13.09.22 г.
fallback