fallback

Готови ли сме за промените в Общата селскостопанска политика?

Какво се случва в българското земеделие и накъде върви пазарът за земеделска земя са сред основните теми на дискусиите в Клуб Investor.bg

16:47 | 07.05.13 г.

Какво се случва в българското земеделие и готови ли сме за промените в Общата селскостопанска политика (ОСП)? Това са само част от въпросите, които ще бъдат дискутирани в предстоящото издание на Клуб Investor.bg. 

Почетен гост на събитието е евродепутатът Мария Габриел, която ще разкаже докъде са стигнали разговорите в Брюксел за реформата в ОСП. Подхода на Съвета на министрите по земеделие и рибарство по проекта за Регламент за директните плащания ще представи Десислава Кърчанова, началник отдел "Директни плащания" в Министерството на земеделието и храните. 

Модератор на дискусиите е Ивайло Тодоров, главен секретар на Асоциацията на земеделските производители в България. 

Финансирането на проекти в земеделското стопанство ще представи Кирил Величков, ръководител на звеното "Европейски проекти и финансови институции" в СИБанк. 

Неизменно свързана е и темата за земеделските земи. От нашите лектори Антон Андонов (Niva.bg) и Валентин Карабашев (изпълнителен директор на "Риъл Буллунд) ще разберем  кои земи ще увеличат цените си и ще повлияе ли реколтата на цените, както и как влияе комасацията на усвояването на средства от агроекологичната мярка.

Позицията на фермерите ще бъде застъпена от Теодор Иванов, главен секретар на Асоциацията на българските фермери.  

Клуб Investor.bg ще се проведе на 8 май. Тук можете да научите повече подробности за програмата на дискусиите и начините за регистрация. 

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на подкрепата на СИБАНК, Niva.BG и  Домейн Бояр. Институционални партньори на клуб Investor.bg са:  БАСФ България, Ърнст и Янг България, Hermes Gift, Bulgaria ON AIR, Дакси и ГБИТК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:54 | 11.09.22 г.
fallback