fallback

Н. Грънчаров: В България сме свикнали с очаквания за двуцифрени ръстове

Има увеличение на инвестициите в суровини в динамичния портфейл на Credit Agricole, споделя началникът на брокерския отдел в Емпорики Банк България

10:54 | 19.04.11 г.

Спрямо предишните три месеца има ръст на инвестициите в суровини от 5% на 17%, показва анализ на Credit Agricole CIB, цитиран от Николай Грънчаров, началник на брокерския отдел в Емпорики Банк България по време на Клуб Investor.bg. Суровините са част от динамичния портфейл, създаден от анализаторите в Credit Agricole CIB.

В него влизат и валутни позиции, CDX (индекси от кредит дефоулт суапове (Credit default swap). Те са създадени за защита от риска от неплащане на дадена страна, като CDX се търгуват на реномирани пазари и имат ликвиден пазар. В балансирания портфейл няма суровини и валутни позиции, като очакванията за дохоност в него са по-ниски.

Дори и в динамичния портфейл очакванията за доходност са доста по-ниски от двуцифрените и трицифрени ръстове, с които сме свикнали в България, сподели Грънчаров.

Презентацията на Николай Грънчаров и анализът на Credit Agricole.

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на: Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group С подкрепата на: Енемона и Дженеръс Ауто

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:13 | 31.08.22 г.
fallback