fallback

И. Такев: Извършеното увеличение на капитала на БФБ бе единствено възможното

След като БФБ-София стане публично дружество, акциите на посредниците ще се разблокират и всички ще започнат да плащат годишна такса, каквато досега не са дължали

09:35 | 04.10.10 г. 5
Автор - снимка
Създател

В настоящия момент мисля, че начинът, по който бе направено увеличението на капитала на борсата, беше единствения възможен вариант за придобиване на акции от държавата", каза в интервю по време на Клуб Investor.bg Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София.

"Мисля, че на всички им е ясно, че дори да не става дума за държавата, а за друг инвеститор, ако той започне да купува 6% от публично дружество, най-вероятно няма да успее да го направи, тъй като цената би се повишила значително", допълва Такев

След придобиването на публичен статут от БФБ-София ще отпадне т. нар. "редовно членство", което се получава от посредниците ако имат 20 000 акции в капитала на БФБ-София, при което членство те не дължат годишна такса. Другото членство в момента е асоциирано, което е с такса от 5 000 лв. на година.

"Планира се таксата за всички посредници да е по-ниска от таксата за асоциирано членство", сподели Такев.

Проспектът за публичност на БФБ-София се очаква да бъде готов до 2 седмици, уточни той, като сподели, че не е получен отказ за среща с премиера Бойко Борисов, но не е насрочена и дата за нея. На срещата се планира да се обсъжда борсовата приватизация на държавни активи.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:09 | 10.09.22 г.
fallback