fallback

Бизнесът с рейтингите донесе 41% ръст в печалбата на Moody's

Базирайки се на силното си тримесечно представяне, компанията отново повиши прогнозата си за годишната печалба

18:01 | 26.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Печалбата на Moody's Corp. за третото тримесечие нарасна с 41%, което е повече от очакваното, благодарение на силните печалби от бизнеса с рейтингите, особено в САЩ, съобщи MarketWatch.

Печалбата е достигнала 183,9 млн. долара, или 81 цента на акция, при 130,7 млн. долара, или 57 цента на акция, през третото тримесечие на 2011 г., които тогава включваха и данъчни облекчения. Приходите са нараснали с 30% до 688,5 млн. долара.

Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха печалба от 63 цента на акция и приходи от 622 млн. долара.

Разходите са се повишили с 25%, като от Moody's ги отдават на увеличаването на стимулиращото възнаграждение и плана си за разпределяне на печалбата, както и на нарасналия персонал заради увеличения обем на дейността и извършените придобивания.

Базирайки се на силното си тримесечно представяне, компанията отново повиши прогнозата си за годишната печалба, очаквайки вече между 2,89 долара и 2,99 долара на акция, спрямо досегашното предвиждане за между 2,70 долара и 2,80 долара на акция.

„Moody's постигна двуцифрен ръст на приходите на всички фронтове на бизнеса в Moody's Investors Service през третото тримесечие с особено силно представяне при корпоративните финанси. Moody's удължи и силния ръст във всички звена на Moody's Analytics“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Реймънд МакДейниъл.

Рейтинговата агенция Moody's Investors Service е с основен принос за ръста с 35% по-високи приходи, достигнали 473,5 млн. долара. Приходите в отдела за световни корпоративни финанси пък са скочили със 71%, отразявайки силата както на пазара на инвестиционни, така и на неинвестиционни рейтинги. Приходите на Moody's Analytics регистрират ръст от 20% до 215 млн. долара.

Увеличаването на емисиите облигации в световен мащаб е подкрепило бизнеса с рейтингите на Moody's в първите месеци от настоящата година, макар че от агенцията се опасяват, че някои емисии, предварително насрочени за нейния край, може да бъдат отложени за известно време, както и че слабостта в Европа може да се отрази неблагоприятно върху представянето ѝ.

Въпреки запазващата се несигурност в Европа в икономически аспект, компанията през миналия месец повиши очакванията си за печалба за годината, като обяви, че ще успее да преодолее неблагоприятното въздействие чрез своите маркетингови и ценови стратегии, както и чрез управлението на разходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:48 | 12.09.22 г.
fallback