fallback

Акция на седмицата – Петрол

Дружеството оглави по седмичен ръст компаниите от широкия борсов индекс BG40

09:09 | 10.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Книжата на Петрол АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката Акция на седмицата.

Това бе позицията с най-голям ръст (16,9%) сред дружествата от индекса BG40. През седмицата бяха прехвърлени 2 728 акции на компанията на обща стойност 7 536 лв.

Книжата на дружеството приключиха търговията на БФБ на цена от 2,98 лв. за брой, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 325,6 млн. лв.

Миналия петък акциите на компанията загубиха 13,5% от стойността си след публикации в медиите, че в дружеството се е развихрил конфликт между Денис Ершов, член на Надзорния съвет (НС) и акционер в Петрол Холдинг АД, и Митко Събев, шеф на НС на Петрол.

Последва изявление на изпълнителния директор на компанията Светослав Йорданов, в което той уверява, че стабилността на Петрол е гарантирана.

В него се казваше още, че на 27 май, с решение на Надзорния съвет на Петрол АД, е бил освободен Цветан Димитров, член на Управителния съвет (УС). Мотивът е „доказани нарушения на финансовата дисциплина“.

През настоящата седмица книжата на Петрол постепенно се възстановиха до нивата си отпреди миналия петък, като от началото на годината отбелязват спад от 57%.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:25 | 12.09.22 г.
fallback