fallback

Първи ръст в цената на петрола за последните шест дни

Енергийната суровина отбеляза най-ниското си ценово ниво от началото на тази година вчера

09:16 | 18.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола пое нагоре по време на днешната електронна търговия в Азия и прекъсна губещата си серия от предишните пет сесии. Енергийната суровина отбеляза най-ниското си ценово ниво от началото на тази година вчера, като поевтиня под 70 долара за барел, а това изкуши някои пазарни участници.

Цената на американския лек суров петрол се повишава с 0,8% до 70,64 долара за барел по време на днешната електронна търговия, след като приключи сесията вчера с понижение от 1,53 долара до 70,08 долара за барел, което е най-ниското ценово ниво за последните пет месеца, предаде Bloomberg.

Енергийната суровина поевтиня за малко до 69,27 долара за барел вчера заради силното поскъпване на долара, причинено от понижения риск апетит на инвеститорите. Щатската валута поскъпна до 1,2335 долара за евро, като отбеляза най-високото си ниво срещу еврото за последните четири години.

Брентът с доставка през юли междувременно поскъпва с 1% до 75,85 долара за барел в часовете на днешната електрона търговия на Лондонската петролна борса. Петролните фючърси поевтиняха с 2,83 долара, или 3,6%, за да завършат вчерашната сесия на ниво от 75,10 долара за барел.

Цената на петрола се понижи с близо 20% през последните две седмици, след като кризата с държавния дълг на Гърция поднови притесненията за икономическото възстановяване на Европа.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:02 | 12.09.22 г.
fallback