fallback

Марк Фабер: Правителствата ще ни заробят

Ще банкрутираме и ще бъдем експлоатирани, смята анализаторът, който е известен с мрачните си прогнози за бъдещето

11:04 | 22.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Настоящите икономически политики не са адекватни и светът е обречен, защото „правителствата поемат контрола върху всичко“, смята анализаторът Марк Фабер.

„Те ще ни фалират и ще ни експлоатират, но това може и да не се случи още утре. Те ще ни дадат нещо, с което да се занимаваме, докато цялата система не се срине. Те просто ще печатат още и още пари“, категоричен бе Фабер пред CNBC.

Марк Фабер е известен с мрачните си прогнози за бъдещето. Той е автор на доклада The Gloom, Boom&Doom, който бе публикуван преди срива на финансовата система.

„Това, за което протестирам по отношение не настоящите действия на правителството в т.нар. 'решаване на кризата' е това, че те нищо не решават. Те само отлагат проблемите“, смята Фабер.

Неговото предупреждение е, че „финалният армагедон“ ще бъде далеч по-силен от това, което се случи досега, защото ще доведе до фалит на държави, което ще предизвика още по-усилено печатане на пари.

По отношение на случващото се с Goldman Sachs след обвиненията в пазарна манипулация Фабер изразява доста интересно мнение, според което ситуацията се използва само като извинение за печатане на още пари.

„Смятам, че Goldman Sachs е много честна фирма. Те имат много стриктни процедури в сравнение с останалите, те са като ангел. Действията обаче са насочени именно срещу Goldman, тъй като това е символът на Wall Street”, заяви Фабер.

В момента рейтингът на американския президент Барак Обама пада заради здравната реформа и правителството преследва инвестиционната банка с единствената цел да разсее общественото внимание и да го насочи към обвинените, продължава специалистът.

„Може би намерението не е да се навреди на Goldman Sachs, a само да се натрупа популярност сред средната и ниската класа на американското общество, за да смятат те, че Обама прави нещо срещу злите хора от Wall Street”, разсъждава Фабер.

С оглед икономическата ситуация Фабер твърди, че пазенето на кеш може да се окаже катастрофално. „Те ще печатат пари като в Зимбабве, покупателната сила на парите ще падне, стандартът на живот ще падне и може да се стигне до гражданска война“, предупреждава той.

Вместо пазенето на кеш, той препоръчва инвестициите в злато и сребро, тъй като при тях дори да има спад, заинтересованите лица предприемат покупки, за да стабилизират ситуацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:57 | 10.09.22 г.
fallback