fallback

Потоците на газ в посока запад по тръбопровода "Ямал –Европа" спряха

Газопроводът между Полша и Германия обикновено осигурява около 15 на сто от руските доставки на газ за Европа

11:20 | 04.03.22 г.
Автор - снимка
Създател

Потоците газ в западна посока по тръбопровода "Ямал – Европа" спряха днес, а заявките на "Газпром" за допълнителни транзитни мощности през Украйна останаха на високи равнища. Това сочат данните от операторите на тръбопровода, цитирани от Ройтерс.

Потоците за Германия през измервателния пункт "Малнов" са били на ниво от около 101,119 киловатчаса на час по-рано тази сутрин и около 13,5 милиона киловатчаса на час през нощта.

Руският енергиен гигант "Газпром" възобнови вчера доставките по тръбопровода "Ямал-Европа“ през Полша за Германия и резервира 7,8 милиона киловатчаса на час допълнителна транзитна мощност през тръбопровода от тази сутрин до утре сутринта.

Газопроводът между Полша и Германия обикновено осигурява около 15 на сто от руските доставки на газ за Европа и Турция по западното направление. От декември обаче той оперира в реверсивен режим, което повишава европейските цени на газа.

И след началото на инвазията в Украйна руският президент Владимир Путин твърди, че Русия ще продължава да доставя газ за световните пазари, въпреки че САЩ и западните им съюзници засилиха санкциите срещу Москва.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:09 | 14.09.22 г.
fallback