fallback

Цените на петрола продължават да се покачват*

Притесненията относно търсенето на горива обаче намаляват

10:38 | 28.12.21 г. 3
Автор - снимка
Създател

Цените на петрола се увеличиха и достигнаха до нов едномесечен връх с надеждата, че Омикрон ще има ограничено въздействие върху търсенето на гориво, съобщава Reuters.

Суровият петрол Брент се повиши със 7 цента или 0,1%, дстигайкио 78,67 долара за барел. Американският лек суров петрол се повиши със 17 цента или 0,2%, достигайки 75,74 долара за барел.

Според анализаторите притесненията относно омикрон отслабват по целия свят, което води до известен оптимизъм по отношение на търсенето.

Въпреки това петролните пазари остават предпазливи по отношение на краткосрочното търсене, казват пазарните наблюдатели.

В по-краткосрочен план петролните инвеститори са фокусирани върху следващата среща ОПЕК+, планирана за 4 януари. Организацията на страните износителки на петрол и съюзници, включително Русия, ще се срещнат отново, за да решат дали да продължат с увеличаване на производството с 400 хил. барела на ден през февруари.

Междувременно енергийната криза в Европа подсили перспективите за по-силно търсене на петролни продукти за генериране на енергия. Природният газ поскъпна, след като Русия ограничи потоците, принуждавайки Франция да засили вноса на електроенергия. Рафинериите по американското крайбрежие в Мексиканския залив също свиха доставките на дизел до Европа с цел да дадат приоритет на вътрешното търсене и купувачите в Латинска Америка.

*Към 10.36 българско време.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:47 | 14.09.22 г.
fallback