fallback

Цените на петрола продължават да спадат

Пазарът реагира на новината, че Доналд Тръмп подписа пакета от мерки за подпомагане на икономиката на стойност 900 милиарда долара

10:10 | 28.12.20 г.
Автор - снимка
Създател

Фючърсите на суровия петрол Brent се понижиха с 25 цента, или 0,5%, до 51,04 долара за барел, след като по-рано през сесията паднаха с 1,5% до 50,53 долара за барел, съобщава Ройтерс. Пазарът бе повлиян от новината, че Великобритания и ЕС са постигнали споразумение за след Brexit. 

Цената na американския лек суров петрол (WTI) се срина с 19 цента или 0,4% до 48,04 долара за барел. Спадът идва и след екато американският президент Доналд Тръмп подписа пакета от мерки за подпомагане на икономиката на стойност 900 милиарда долара и бюджета на федералното правителство за 1,4 трилиона долара.

Цените на петрола продължават да се понижават, задълбочавайки загубите от предишната сесия, след като нов щам на новия коронавирус в Обединеното кралство предизвика опасения за възстановяването на търсенето на гориво. Бързо разпространяващият се коронавирусен щам блокира голяма част от Великобритания и накара няколко държави да затворят границите си за британски пътници и товари.

След като правителството на Обединеното кралство предупреди, че новият щам на вируса изглежда се разпространява много по-бързо от предишните видове, Индия, Пакистан, Русия, Йордания и Хонконг се присъединиха към европейските страни, които спряха пътуванията от Великобритания, а Саудитска Арабия, Кувейт и Оман затвориха границите си напълно. 

*Информацията е актуална към 09:36 часа българско време. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:30 | 12.09.22 г.
fallback