fallback

Петролът се търгува разнопосочно и в тесни граници

През нощта фючърсите върху WTI поскъпнаха, тъй като рафинериите по крайбрежието на Мексиканския залив бавно започват да се връщат към нормален работен режим

10:08 | 05.09.17 г.

Петролът се търгува в тесни граници във вторник след слаба динамика по време на азиатската търговия, съобщава Investing.com. В понеделник американските пазари бяха затворени по повод Деня на труда, който е национален празник.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,49% до 47,52 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва спад от 0,11% до 52,28 долара за барел към 9:40 часа българско време. 

През нощта фючърсите върху WTI поскъпнаха, тъй като рафинериите по крайбрежието на Мексиканския залив бавно започват да се връщат към нормален работен режим. Въпреки това инвеститорите продължават да се опитват да оценят какви ще са дългосрочните последици от урагана „Харви“ върху енергийната индустрия.

Засегнатият добив на петрол е с около 25% под пика от 428 568 барела дневно на 26 август, тъй като евакуираните служители започват да се връщат към рафинериите, които от своя страна се възстановяват. Все пак може да отнеме месеци, докато индустрията се възстанови напълно от „Харви".

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:07 | 06.09.22 г.
fallback