fallback

Петролът поевтинява с близо 1% след ръст в резервите на САЩ

Трейдърите се втурнаха да прибират печалби от подема през последните осем сесии, коментира Джефри Хали от инвестиционния посредник OANDA

10:04 | 02.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Петролът поевтиня с над 1% в сряда след изненадващ ръст в резервите в САЩ, съобщава Ройтерс. След това спадовете бяха ограничени.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,73% до 48,80 долара за барел.

Европейският бенчмарк Брент записва спад в цената от 0,70% до 51,42 долара за барел към 9:35 часа българско време.

Във вторник вечерта Американският петролен институт обяви, че петролните резерви са се повишили с 1,8 млн. Барела през седмицата до 28 юли до 488,8 млн. барела. Така бяха попарени надеждите, че спадовете през последните седмици са сигнал за затегнати условия на пазара в САЩ.

„След доклада на Американския петролен институт трейдърите се втурнаха да прибират печалби от подема през последните осем сесии“, коментира Джефри Хали от инвестиционния посредник OANDA.

По-късно в сряда ще излязат официалните данни на Администрацията за енергийна информация.

Извън САЩ Брентът беше обект на натиск от страна на данни, които показаха, че добивът в ОПЕК е на най-високото си ниво тази година – 33 млн. барела дневно.

Според Economist Intelligence Unit въпреки свиването на добива на глобалните пазари остават властва свръхпредлагане. Анализаторите предупреждават, че няма гаранция, че евентуални бъдещи съкращения ще бъдат достатъчни, за да балансират пазара.

Според енергийната консултантска компания Gouglas Westwood тази година няма свръхпредлагане, но то ще се завърне през 2018 г. и ще остане до 2021 г.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:11 | 13.09.22 г.
fallback