fallback

Нагласите на петролните пазари остават слаби след данните от Китай

По време на азиатската търговия цените се понижиха, след като Либия обяви, че повишава добива си до най-високото ниво от 2014 г.

10:20 | 02.05.17 г.

Цените на петрола остават на ниско ниво в сряда след данните за промишлената активност в Китай и в очакване на данните за петролните резерви в САЩ по-късно днес, съобщава Investing.com.

Към 10:00 часа българско време американският лек суров петрол WTI и европейският бенчмарк Брент се търгуват без съществени изменения на нива съответно от 48,79 долара за барел и 51,54 долара за барел.

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в китайската промишленост записа спад от 51,2 до 50,3 пункта, което е шестмесечно дъно. Проучването се следи и от инвеститорите в петрол, защото дава сигнали за търсенето във втория по големина вносител на нефт в света.

По време на азиатската търговия цените се понижиха, след като Либия обяви, че повишава добива си до най-високото ниво от 2014 г. Продукцията в Либия се възстановява, след като две ключови петролни находища отново заработиха.

И в САЩ добивът нараства. Миналата седмица компанията Baker Hughes заяви, че нефтените платформи са се увеличили с 9 до 697.

Трейдърите се опасяват, че усилията на ОПЕК за свиване на добива не могат да компенсират ръста на шистовата продукция в САЩ. Картелът заседава на 25 май, за да реши дали да удължи действието на споразумението и след края на юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:56 | 06.09.22 г.
fallback