fallback

Петролът поевтинява в очакване на данни за нефтените платформи в САЩ

Планираното подновяване на износа от Либия и Нигерия създаде допълнителни опасения за глобалното свръхпредлагане

10:15 | 16.09.16 г.

Цените на петрола се понижават в петък, когато инвеститорите очакват данни за броя на нефтените платформи в САЩ, съобщава Investing.com.

Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI с доставка октомври се понижават с 0,82% до 43,55 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтинява с 0,86% до 46,19 долара за барел към 9:40 часа българско време.

Миналата седмица компанията за услуги в нефтената индустрия отчете повишение в броя на платформите в САЩ десета поредна седмица. 

По време на следобедната търговия в Северна Америка в четвъртък цените бяха около двуседмично дъно, тъй като планираното подновяване на износа от Либия и Нигерия създаде допълнителни опасения за глобалното свръхпредлагане.

Освен това инвеститорите продължават да спекулират за това, дали основните страни производителки на суровината ще постигнат сделка за замразяване на нивата на добива на неформалната среща в Алжир между 26 и 28 септември. Според редица анализатори обаче шансовете за постигане на договорка са минимални и вероятно разговорите ще бъдат отложени за 30 ноември, когато във Виена ще се състои срещата на ОПЕК.

През пролетта на тази година подобна инициатива за замразяване на добива се провали.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:16 | 07.09.22 г.
fallback