fallback

Цените на петрола запазват ръстовете

През нощта WTI компенсира спадовете и цената се повиши над едноседмичното дъно

09:48 | 15.09.16 г.

Цените на петрола успяха да задържат ръстовете по време на азиатската търговия в четвъртък, след като беше обявен спад в резервите в САЩ, съобщи Investing.com.

Към 9:30 часа българско време американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,23% до 43,68 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се повишава с 0,5% до 46,08 долара за барел.

През нощта WTI компенсира спадовете и цената се повиши над едноседмичното дъно.

Администрацията за енергийна информация съобщи, че през седмицата, приключила на 9 септември, запасите в САЩ са се понижили с 559 хил. барела. Пазарите очакваха повишение в размер на 3,8 млн. барела. Ден по-рано Американският петролен институт отчете ръст от 1,4 млн. барела през съответната седмица.

Резервите в хранилището Кушинг, щата Оклахома, което е разпределителен център за WTI, са се понижили с 1,245 млн. барела. Така общите резерви в САЩ достигат 510,8 млн. барела, което според агенцията е високо ниво спрямо историческите стандарти за това време на годината.

Резервите от бензин се повишават с 567 хил.барела на фона на очаквания за ръст от 343 хил. барела.

Трейдърите продължават да анализират перспективите за евентуална сделка за замразяване на добива. В края на този месец ще има неформална среща между страни от ОПЕК и производителки извън картела. Според пазарите обаче шансът за постигане на договорка за намаляване на свръхпредлагането е минимален. Има вероятност и преговорите да бъдат отложени за края на ноември, когато е срещата на ОПЕК във Виена.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:50 | 29.08.22 г.
fallback