fallback

Цените на петрола се понижават в очакване на данни за резервите в САЩ

Прогнозите за по-слаб добив от страна на шистовите производители в САЩ не успяват да компенсират опасенията за свръхпредлагането

09:38 | 19.07.16 г. 3

Цените на петрола се понижават във вторник, тъй като очакванията за по-слаб добив от страна на шистовите производители в САЩ не успяват да компенсират опасенията за свръхпредлагането, съобщава Investing.com.

И двата бенчмаркови сорта поевтиняха с по над 1% в предишната сесия, след като спекулациите за смущения в добива заради нестабилността в Турция се оказаха неоснователни.

Американският лек суров петрол WTI се търгува с 0,35% спад до 45,78 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтинява с 0,28% до 46,83 долара за барел към 9:20 часа българско време. 

Пазарните участници очакват данни за резервите в САЩ от Американския петролен институт, които ще излязат по-късно днес. В сряда Администрацията за енергийна информация ще публикува правителствения доклад.

В САЩ, Европа и Азия има големи резерви от горива въпреки пика на сезона, когато се шофира много.

Шистовият добив в САЩ се очаква да се понижи през август десети пореден месец с 99 хил. барела дневно до 4,55 млн. барела дневно.

Очакванията за резервите в САЩ през седмицата до 15 юли са за спад от 2,2 млн. барела, сочи проучване на агенция Ройтерс. Това би било девето поредно седмично понижение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:03 | 12.09.22 г.
fallback