fallback

Петролът поскъпва след спад в резервите в САЩ

Правителствените данни на Администрацията за енергийна информация се очакват по-късно днес

09:51 | 07.07.16 г.

Петролът поскъпва в четвъртък, след като спадът в резервите в САЩ успя да компенсира опасенията за евентуално забавяне на икономическия растеж, съобщи WBPonline.

Американският лек суров петрол WTI се търгува с 0,34% ръст до 47,59 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поскъпва с 0,25% до 48,92 долара за барел към 9:30 часа българско време.

В сряда вечерта Американският петролен институт обяви, че запасите се понижават с 6,7 милиона барела през седмицата до 1 юли. Правителствените данни на Администрацията за енергийна информация се очакват по-късно днес, а очакванията са за спад от около 2,44 милиона барела. 

Изменението в броя на нефтените платформи, което ще бъде обявено в петък, също ще се следи внимателно от инвеститорите. Миналата седмица компанията за услуги в нефтената индустрия Baker Hughes обяви увеличение с 11 платформи.

Трейдърите продължават да се опасяват, че забавяне в глобалния икономически растеж може да има отрицателно въздействие над търсенето на петрол.

„Икономическа слабост може да се види в Азия, където търсенето на петрол се забавя. Износът продължава да разочарова и може отново да отслабне, когато шоковите вълни от Brexit достигнат бреговете на Азия“, коментират от банката HSBC.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:44 | 12.09.22 г.
fallback