fallback

Петролът продължава да поевтинява

По време на заседанието на Фед може да има колебания при долара, което да повлияе на суровините, деноминирани в долари, какъвто е петролът

10:31 | 14.06.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Петролът разширява спадовете си от понеделник, като инвеститорите са фокусирани над рисковете, пред които глобалната икономика е изправена, съобщава WBPonline.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,90% до 48,44 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 0,79% до 49,95 долара за барел към 9:40 часа българско време.

Последното проучване на YouGоv показа, че 46% от британците биха подкрепили излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз, докато 39% казват, че ще гласуват за оставане на страната в съюза.

Федералният резерв на САЩ започва във вторник двудневното си заседание, на което не се очаква да има промяна в паричната политика. Анализаторите се надяват на пресконференцията Джанет Йелън да подскаже кога би било следващото повишение на лихвите.

По време на заседанието може да има големи колебания при долара, което да повлияе на суровините, деноминирани в долари, какъвто е петролът.

По-късно във вторник Американският петролен институт ще публикува данни за петролните резерви миналата седмица, а в сряда се очаква официалният доклад на Администрацията за енергийна информация.

„Излишното предлагане може да намалее през идните тримесечия“, заяви ОПЕК в свой доклад, където пише още, че „очакваното подобрение в глобалните икономически условия би трябвало да доведе до по-балансиран петролен пазар в края на тази година“.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:33 | 13.09.22 г.
fallback