fallback

Цените на петрола остават на червена територия в петък

Ден по-рано двата бенчмаркови сорта записаха значителни спадове

10:21 | 10.06.16 г.

Петролът продължава да поевтинява в петък, след като предния ден записа значителни спадове, съобщава WBPonline.

Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се понижават с 1,21% до 49,95 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтинява с 1,02% до 51,42 долара за барел към 10:00 часа българско време.

Щатският долар се стабилизира в четвъртък и продължи да поскъпва в петък, което натежава на суровините, деноминирани в долари. Очаква се американската валута да е волатилна тези дни, тъй като наближава срещата на Федералния резерв на САЩ на 14-15 юни. 

По-рано тази седмица Администрацията за енергийна информация в САЩ обяви, че петролните резерви са се понижили с 3,23 милиона барела през седмицата до 3 юни до 532,5 милиона барела, което е трети пореден седмичен спад.

Въпреки това добивът се е увеличил с 10 хил. барела до 8,75 милиона барела дневно през съответната седмица.

Днес инвеститорите ще следят доклада за броя на нефтените платформи на компанията Baker Hughes. Миналата седмица те се повишиха с 9 до 325, което беше първият седмичен ръст от близо три месеца.

Редица анализатори предупредиха през последните месеци, че по-високите цени на петрола може да накарат някои американски компании да подновят добива.

„Въпреки поевтиняването перспективата пред петрола остава положителна“, коментират анализаторите от ANZ.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:54 | 12.09.22 г.
fallback