fallback

Цената на петрола пое надолу след ръст в резервите в САЩ

Американският петролен институт съобщи, че запасите са нараснали с 6,2 млн. барела през миналата седмица

10:34 | 13.04.16 г.

Петролът поевтинява в сряда, след като ден по-рано излязоха данни за ръст в резервите в САЩ, съобщи WBPonline.

Към 10 часа българско време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се понижават с 2,11% до 41,28 долара за барел, а тези върху европейския бенчмарк Брент отчитат спад от 1,95 до 43,82 долара за барел.

Във вторник Американският петролен институт съобщи, че резервите в САЩ са нараснали с 6,2 милиона барела през седмицата до 8 април, след като предишната седмица отчетоха изненадващ спад. 

По-късно днес Администрацията за енергийна информация ще публикува и официалните правителствени данни, като анализаторите очакват повишение от около 900 хил. барела.

Във вторник WTI затвори сесията на ниво 42,17 долара за барел, което е най-доброто представяне на този сорт от ноември, както и най-високата стойност за тази година. Брентът финишира на ниво 44,69 долара за барел, което също е най-високата цена от началото на годината.

Вчера инвеститорите приветстваха споразумението между Русия и Саудитска Арабия за замразяване на добива преди срещата на ОПЕК в Катар на 17 април. За сделката съобщи руската информационна агенция „Интерфакс“. Сега пазарните участници се надяват и останалите големи страни производителки да се присъединят към договорката и също да понижат или замразят добива.

В четвъртък се очаква докладът на Международната агенция по енергетиката.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:41 | 05.09.22 г.
fallback