fallback

Петролът се търгува на зелена територия

Администрацията за енергийна информация съобщи, че запасите в САЩ нарастват с близо 4 милиона барела през седмицата до 15 януари

10:02 | 22.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Петролът прави опити да се стабилизира в петък, след като бяха публикувани последните данни за резервите в САЩ, съобщава WBPonline.

В четвъртък Администрацията за енергийна информация съобщи, че запасите нарастват с близо 4 милиона барела през седмицата до 15 януари, което е по-малко от данните на Американския петролен институт за ръст от 4,6 милиона барела.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 4,45% до 30.81 долара за барел към 9:30 часа българско време, а европейският бенчмарк Брент – с 3,93% до 30,73 долара за барел.

Все пак повишението може и да е краткотрайно, тъй като пазарите остават уязвими дори към малки колебания във фундаменталните фактори, посочва изданието.

Администрацията за енергийна информация прогнозира, че резервите в САЩ за пръв път ще надвишат 500 милиона барела това тримесечие заради по-малкото отоплителни дни тази зима. След това ще започне спад през следващите две години.

Добивът в САЩ през седмицата до 15 януари е 9,24 милиона барела на ден, което е най-голямото количество от края на август.

Излишъкът в глобалния добив е 1-2 милиона барела дневно.

Още новини за цената на петрола четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:20 | 08.09.22 г.
fallback