fallback

Петролът се търгува в тесни граници след срива от сряда

Вчера WTI приключи търговията със спад от 3,3%, a Брентът се срина с 3,78%

10:34 | 05.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

 

Петролът се търгува без отчетливи изменения в четвъртък, след като  записа резки спадове през предишната сесия. Фючърсите върху американския суров петрол WTI се повишават с 0,17% до 46,40 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поскъпва с 0,29% до 48,72 долара за барел.

В сряда WTI приключи търговията със спад от 3,3%, a Брентът се срина с 3,78%, след като Администрацията за енергийна информация на САЩ отчете ръст в резервите от 2,85 милиона барела през седмицата до 30 октомври. Това е шестата поредна седмица с повишение, като то е по-високо от пазарните очаквания за нарастване от 2,25 милиона барела.

Данните показват още, че добивът на петрол от находищата в САЩ достига 9,16 милиона барела на ден, което е най-високата стойност от месец насам.

„Ниските цени на енергията, до които се стига в резултат от натрупването на запаси, ще продължават да тежат на представянето на редица суровини“, коментират от австралийската банка ANZ.

Според анализаторите от CMC Markets няма голяма вероятност за подобрения в баланса между търсенето и предлагането, при положение, че резервите нарастват, а добивът остава стабилен.

WBPОnline припомня, че на 4 декември ще се състои среща на ОПЕК, на която страните членки ще обсъждат перспективите пред петролния пазар. В сряда министърът на петрола на Кувейт Ал ал Омар заяви, че цените ще започнат да растат, ако ръстът на глобалната икономика се ускори и ако се намали високоразходният добив.

Всичко за цената на петрола четете тук.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:22 | 04.09.22 г.
fallback