fallback

Петролът реализира едно от най-добрите си представяния за месеца

Резервите на "черно злато" в САЩ отчетоха спад с почти 4,2 млн. барела за седмицата, приключила на 24 юли

11:45 | 30.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

ЕНЕРГИЙНИ СТОКИ

Фючърсите върху щатския суров петрол записаха второто си най-добро представяне за месец юли. Повишението се случи на фона на доклада за петролните запаси в САЩ и спада на борсовия пазар в Китай.

Най-важното събитие за енергийните пазари през изминалия ден бе свързано с публикуването на доклада за петролните запаси на икономика номер едно в света. Резервите отчетоха спад с почти 4,2 млн. барела за седмицата, приключила на 24 юли. Анализатори останаха изненадани от резултатите, тъй като очакваха понижение от 0,1 млн. барела. Данните спомогнаха на „черното злато“ да възстанови част от загубите, които реализира в последните седмици.

Пазарните мнения за бъдещата цена на суровината остават разнопосочни. Много от анализаторите смятат, че е възможно да бъдат тествани нивата при 44 долара за барел и дори 40 долара за барел на фона на очакващото се бъдещо засилено предлагане от Иран. От друга страна някои от анализаторите очакват силно представяне на петрола през второто полугодие и очакват цената да се завърне на нивата около 55-60 долара за барел.

Фючърсите върху лек суров петрол с доставка през месец септември приключиха на ниво от 48,88 долара за барел. За изминалата сесия ръстът беше от 1,7%. Цената остава под главните съпротиви при 89 и 200-периодните пълзящи средни. Силна съпротива за цената ще се явява психологическото ниво при 50 долара за барел. Според осцилатора RSI цената е напуснала зоната на свръхпродажбите.

ЦЕННИ МЕТАЛИ

В сряда златото отчете незначителни движение и остана без значителна промяна в стойността си. Федералната банка на САЩ запаси лихвените проценти, но това не спомогна на жълтия метал да запише поскъпване.

Цената на скъпоценния метал остана при най-ниските си стойности за последните 5,5 години. Повечето пазарни участници са с мечи настроение спрямо златото, заради очакванията Федералният резерв да повиши лихвените проценти през месец септември. Вдигането на основните лихвени нива ще доведе до силна щатска валута и съответно слабо търсете на жълтия метал.

Фючърсите върху злато завършиха сесията на ниво от 1 097,49 долара за тройунция. Златото продължава низходящия си тренд, а най-близкото ниво на подкрепа е около нивата при 1 087 долара за тройунция. Ключова съпротива можем да търсим около нивата при 1 150 долара за тройунция. Осцилаторът RSI показва, че цената на скъпоценния метал се намира дълбоко в зоната на свръхпродажбите, тъй като е под границата от 30 пункта.

Фючърсите върху сребро със срок на доставка месец септември се повиши с 0,7%, завършвайки търговията на ниво от 14,743 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:55 | 02.09.22 г.
fallback