IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът спадна под 60 долара за барел в САЩ

Нивото е най-ниското от юли 2009 г., като дневният спад е 1,6%

22:10 | 11.12.14 г. 23
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петролът спадна под 60 долара за барел в САЩ

Цената на американския петрол спадна под 60 долара за барел в днешната сесия до 59,95 - най-ниското ниво от юли 2009 г. насам, предава The Wall Street Journal.

Разпродажбите в началото на сесията бяха ограничени въпреки перспективите за прекомерно предлагане и през следващата година, но в крайна сметка бе отчетен спад от 1,6% за деня.


Фючърсите получиха известна подкрепа от данни, които показаха, че продажбите на дребно в САЩ през ноември са отчели най-силния си ръст от осем месеца благодарение на по-евтиния бензин.

През последните близо шест месеца петролът е поевтинял с около 40% на фона на увеличеното производство в САЩ и Либия. Продажбите се ускориха в края на миналия месец, след като ОПЕК не намали производството на картела.

Цените спаднаха рязко вчера, след неочаквания ръст на запасите в САЩ. През седмицата Американската служба за енергийна информация и ОПЕК намалиха прогнозите си за търсенето на петрол през 2015 г., а Международната агенция за енергия се очаква да оповести прогнозите си утре.

Сортът Брент, който е международният бенчмарк, затвори с понижение от 0,9% до 5-годишно дъно от 63,68 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 8 rate down comment 7
LuckyYou
преди 9 години
Предлагането е огромно! Чети - информирай се! Търсенето най-малкото не спада, а предлагането е огромно! Част от страните от ОПЕК не намалиха нарочно производството. Всичко се прави с цел - РУСИЯ! Но това ще помогне и на нас, като част от ЕС, и на целия ЕС и САЩ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 8 rate down comment 8
Danny666
преди 9 години
Лелеее абе ти си много промит от другата пропаганда ( западната ) !Значи само ще ПЪРДИТЕ пред компа в къщи и ще зяпате снимки на фейсбука ха ха ха а храната и благинките ще падат от въздуха ха ха ха!Странна е логиката ти ( ако има такава де ) щото май ти НЕ МИСЛИШ а само копираш ПРОПАГАНДАТА на някой друг !Ако пада цената на петрола според тебе как ще се продават електромобили на цени $100к вместо $35к джипове ? ха ха хаПрочети нещо за пик ойл и проявленията му в стадия след пика. Точно на това сме свидетели бе *** ! Не предлагането е СВРЪХ, капиш ? Търсене на цена от $100 НЕМА !!! Депресип мили/а. А шистовата революция е мит и легенда ! Стотици милярди са вложени в това начинание и без намеса ( разбирай печатница ) ще има фоерверки като през 2008 с едни други бондове.Петролните компании МАСОВО режат инвестиции за НОВИ открития.А некои даже вече взимат кредити за да плащат дивидент ха ха хаТова е НАЧАЛОТО НА КРАЯ *** !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 3
data
преди 9 години
По скоро цената на шистовия петрол логично следва цената на шистовия газ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 11
Mavi Goz
преди 9 години
Точно така! Така ще изтлежда света според някои западни социални архитекти.Това касае обаче само "Златния милиард"! Останалите са излишни! Ти от късметлиите ли се виждаш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 10
Ironhorse
преди 9 години
Другият основен експорт са електромобилите.До 2020 се предвижда всеки четвърти продаден автомобил да бъде електрически.ЕС зае една много конструктивна позиция за дотиране на земеделието, което няма да е на площ. а на реално реализирана на пазара продукция.Това ще поддържа ниската цена на храната, като се ограничи в известна степен злоупотребите.На път сме и преминаваме към нов тип икономика.От индустриална икономика, през прехода на финансовата, отиваме към информационната, в която част от благата практически ще се произвеждат в дома. (енергия и растителна храна).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 9 rate down comment 12
Ironhorse
преди 9 години
Хахаха,когато преди две седмици, написах че петрола върви към 60 $, един съфорумец ме обяви за луд:http://***.investor.bg/surovini/365/a/rusiia-i-s-arabiia-ne-se-razbraha-za-ogranichavane-na-dobiva-petrolyt-potyna-s-2-184474/LuckyYou,напълно споделям мнението Ви.Очаква ни огромен икономически бум, започващ от 2015, като от 2016 до 2019 ще бъде с онези невероятни темпове каквито бяха 2003-2007.Разбира се ще има губещи и това няма да е само Русия и Венецуела, по политически причини и антипазарно поведение.Китай се задъхва ..., дори евтиният петрол не може да компенсира огромната вътрешна задлъжнялост в строителният бранш. В Китай след десетилетия на икономически растеж идва период на ребалансиране на икономиката, което е ДОБЪР процес.Лично според мен генерирането на печалби ще се измести към САЩ и ЕС, предвид огромните пари вложени в иновации, които ще бъдат изплатени чрез нови технологии, най вече така наречените "зелени", т.е. с малка или почти никаква енергоемкост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 14
STRAHO
преди 9 години
"Executive Order 11051 -- PRESCRIBING RESPONSIBILITIES OF THE OFFICE OF EMERGENCY PLANNING IN THE EXECUTIVE OFFICE OF THE PRESIDENT"Ако имаш време поразрови се и прочети този указ. Замисли се за предназначението му и следи внимателно събитията както в САЩ , така и по света ! Помисли относно мотивите за появата му! Ще разбереш за какво иде реч в тази държава. Ще разбереш и защо не съм оптимист като теб за бъдещето. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 15
Godo
преди 9 години
Всяка година ОПЕК сключва нови договор с тайни цени, цени обвързани със златото и среброто. Ако златото се повиши, и цените на петрола ще се вдигнат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 15
STRAHO
преди 9 години
Доста си оптимистичен. Според мен лошото тепърва предстои :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 18 rate down comment 7
15%
преди 9 години
Чудесно, спадът при петрола става водеща новина! Ако това не ни направи доста по-богати, не знам кое ще бъде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още