IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото поевтинява след слаба подкрепа за референдума в Швейцария

Цената на фючърсите слезе до 1 175,80 долара преди да се възстанови до 1 193,40 долара за тройунция

19:38 | 19.11.14 г. 78
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Златото поевтинява след слаба подкрепа за референдума в Швейцария

Фючърсите върху златото поевтиняха с близо 1,5% преди края на търговията в Лондон, но впоследствие съумяха да възстановят част от стойността си. Новините, че по-малко швейцарци ще отидат до урните, за да гласуват на референдума, резултатът от който ще определи дали Централната банка на Швейцария ще държи поне 20% от резервите си в злато, пише MarketWatch.

Към 19:30 часа българско време контрактите върху благородния метал поевтиняват с 0,31% до 1 193,40 долара за тройунция. По-рано цената бе дори по-ниска – 1 175,80 долара за тройунция.

Графика: Investing.com

Само 38% от тези, които възнамеряват да гласуват на референдума в Швейцария, ще подкрепят начинанието на централната банка, показват проучванията на Daily Mail. Агенция Bloomberg съобщава за 47%. Вотът е насрочен за 30 ноември. За да бъде успешен, повече от 50% от гласоподавателите трябва да изразят становището си.

Инвеститорите очакват публикуването на протокола от октомврийското заседание на Федералния резерв на САЩ. Тогава централните банкери сложиха край на месечните покупки на ценни книжа.

Златото почти не реагира, след като бяха оповестени данните за имотния пазар в САЩ.

Във вторник цената на благородния метал се покачи до 1 204,10 долара за тройунция – най-високата цена от 30 октомври. За минималното поскъпване допринесе поевтинелият американски долар, което привлече купувачи.

Освен това цената на златото се покачи с близо 6%, след като отбеляза 4,5-годишно дъно от 1 130,40 долара за тройунция на 7 ноември.

Цената остава уязвима в краткосрочен план на фона на възстановяващата се американска икономика, което ще принуди Фед да покачи лихвите по-бързо от първоначалните прогнози, отбелязва Investing.com.

Очакванията за покачване на лихвените проценти оказват негативно влияние върху златото, тъй като ценният метал не може успешно да се конкурира с активи, носещи по-висока доходност, когато лихвите растат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

18
rate up comment 0 rate down comment 11
georgi_shum
преди 9 години
Значи си затворил 30 000 евра, за да оставиш жълтички на децата и внуците??:)) или мислиш да си жив след 100 години, че евентуално, да можеш не с хартия, а с жълтичките да си купиш някаква стока, услуга или имот? Браво на теб :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 13 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
след 10-15g. я тренда в NYSE я камиларя. Физическото остава там нема трендове баце остава да си купиш нещо и след 100г. на пра внуците и ше има същата покупателна стойност не ме ли разбирате ве на китайски ли пиша ?За спекулата разбрах, но физическото ква спекула там с него ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 11 rate down comment 3
michaelis
преди 9 години
аз първо не си купувам злато да го разпродавам за след година и запомни и ти или не знам ако си учил заедно с MZ/X че това са истинските пари. Тренда ич не ме *** мене това там ако нещо им спре тока или се преебе нещо в NYSE нема тренд, ако се премести в Шанхай друг тренд други пари виртуално нещо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
от как човек стъпва по тая земя проблемите стават именно заради богатства и заради жени. Тва е съвсем прос фундамент - пари и жени. Никви техники никви други виртуални простотии и чудесии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 20
georgi_shum
преди 9 години
Абе шемет, спри се бре. Швейцария няма злато в САЩ. Набий си го. Сумати и народ, включително топ швейцарски банкери казват, че това с тоя референдум е феноменална тъпня.. И златния стандарт е тъпня, безумие и невъзможен в днешно време. И това си го набий. Без значение дали за някои златото е пари, а за други стока и актив.. При златото тренда е надолу. Колкото и да не ти се иска е така, от много време, и още доста ще е така. И наистина ти пожелавам след година да можеш да вземеш същите евра за златото дето си купил. Но честно казано ме съмнява..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 8 rate down comment 4
michaelis
преди 9 години
Разбира се, че всяко нещо има корекция нищо не ходи само в една посока, много ясно, че ще корегира, но не до толкова, че на копачите да не им се изплаща.И на времето и до сега в САЩ са извадени над 10 тона изключително богата на злато страна както и Канада. Тея пичове американците им се ползва долара именно на обещанието, че е обезпечен със тоя метал за тва и по-късно вече с петрола с войните etc. etc. и те го виждат това не са кьорави и знаят, че златото е пари. На борсата шортиш числата глупости хои си купи истинско ама сериозно количество, кой ше ти го даде тва питам кой ??? Ми нема кой, обикновенния човек си купува 5 стотинки не 1500 тона кат Швейцария и те сега ше загубят много просто, защото никой няма да им го даде тва и са чао ограбени точка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 8 rate down comment 6
michaelis
преди 9 години
значи не знам в кое училище си бил но тряя запомниш първо златото е пари,после че без ресурси не може. Техниката ти дава предимство, но ако нямаш кво да ядеш и да пиеш сиреч земята ти е пущинак, ше ядеш техниката. Това са основни принципи фундаментални ей фундамент. Твоя САЩ е държава с приказни ресурси те са малко са ги плячкосали, но си е техен проблем и са осъзнали, че без ресурси не става. В САЩ е имало толкова злато, че си нямаш и на идея златната треска там в Калифорния на времето ако си чул нещо това онова и тогава е имало долари ама са търчаливсички към Калифорния не към FED
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 16
MZ/X
преди 9 години
Аз от около 1600 долара го шортя златото! Ако всички в България го правеха не мисля, че щяха да са зле :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 17
MZ/X
преди 9 години
Никога не съм спорил за това пари ли е или не е пари златото! Ако достатъчно много хора го приемат за пари, значи е пари! Това което твърдя, обаче, че златото е един огромен балон, който постепенно изпуска и ще падне до поне 500 долара!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 14 rate down comment 3
michaelis
преди 9 години
ако болшинството в България мисли като тебе нищо чудно да е на тоя хал държавата. Ти тотално си във въртуалния свят някъде там не в реалността, че с печатане на пари се прай икономика, че това златото е тъпотия, че само на помпа и на кредит тряя се живее технологията та технологията. САЩ е държава която също има ресурси ало не забравяй тва. Япония е в банкрут ало банкрут а те са технологична нация и са чао НЯМАТ РЕСУРСИ пумпал нямат ресурси без това не стааааваа не става
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още