IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът пропадна под 75 долара за барел

Натиск върху търсенето оказаха последните сигнали от ОПЕК, която не планира свиване на производствените си цели

18:39 | 18.11.14 г. 22
Автор - снимка
Създател
Петролът пропадна под 75 долара за барел

Възстановяването на цените на суровия петрол се изпари в ранната търговията отвъд Океана във вторник, като стойността на енергийната суровина спадна под ключовата граница от 75 долара за барел.

Фючърсите върху West Texas Intermediate поевтиняват с 1,18 на сто до 74,77 долара за барел, след като по-рано през европейската търговия изкачиха сесиен връх от 76,4 долара на фона на надеждите, че японското правителство ще предприеме ход, за да подкрепи икономиката на страната.

Спадът също така дойде, след като пазарните участници засилиха опасенията си за възможността насрочената за следващата седмица среща на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) да не доведе до изменения в добива. Подобно развитие би тласнало още надолу цените на фона на засиленото свръх предлагане и бавното глобално икономическо възстановяване.

Цената на търгуваната в САЩ енергийна суровина навлезе в своята осма поредна седмица на загуби. В края на септември един барел се търгуваше за малко над 90 долара.

Междувременно търгуваният в Европа сорт брент продължава да следва тренда на американския си конкурент със спад от 0,84% до 78,65 долара за барел.

Малко по-рано новината, че правителството на Япония, водено от Шиндзо Абе, ще забави покачването на данъка върху продажбите поне до края на 2016 г. даде тласък на пазара на енергийни суровина.

Въпреки това опасенията, че страните от ОПЕК няма да бъдат в състояние да се споразумеят за намаляване на производствените цели по време на срещата си във Виена на 27 ноември се промъкнаха обратно в съзнанието на инвеститорите. Последните коментари от Организацията показаха, че част от 12-те страни, най-вече Саудитска Арабия, продължават да се противопоставят на намаляването на производствените цели. Венецуела обаче би подкрепила подобен ход.

Пазарът също така е и в очакване на седмичната актуализация на запасите в САЩ в сряда. В предходната седмица наличната продукция бе в размер общо на 378,5 млн. барела спрямо средните 374 млн. през октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 18
michaelis
преди 9 години
за кратко се радваш, отвори един месечен чарт и то се вижда, че Brent Crude е оversold вече го писах това, според квотите на OANDA EMA50 на месечна е на 73$ и после ше им rejection и то бая
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 1
Pyramid
преди 9 години
Какво по-хубаво от срив в цените на енергоносителите? Поне малко въздух за /и без друго/ удушената ни икономичка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още