IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът пропадна под 75 долара за барел

Натиск върху търсенето оказаха последните сигнали от ОПЕК, която не планира свиване на производствените си цели

18:39 | 18.11.14 г. 22
Автор - снимка
Създател
Петролът пропадна под 75 долара за барел

Възстановяването на цените на суровия петрол се изпари в ранната търговията отвъд Океана във вторник, като стойността на енергийната суровина спадна под ключовата граница от 75 долара за барел.

Фючърсите върху West Texas Intermediate поевтиняват с 1,18 на сто до 74,77 долара за барел, след като по-рано през европейската търговия изкачиха сесиен връх от 76,4 долара на фона на надеждите, че японското правителство ще предприеме ход, за да подкрепи икономиката на страната.

Спадът също така дойде, след като пазарните участници засилиха опасенията си за възможността насрочената за следващата седмица среща на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) да не доведе до изменения в добива. Подобно развитие би тласнало още надолу цените на фона на засиленото свръх предлагане и бавното глобално икономическо възстановяване.

Цената на търгуваната в САЩ енергийна суровина навлезе в своята осма поредна седмица на загуби. В края на септември един барел се търгуваше за малко над 90 долара.

Междувременно търгуваният в Европа сорт брент продължава да следва тренда на американския си конкурент със спад от 0,84% до 78,65 долара за барел.

Малко по-рано новината, че правителството на Япония, водено от Шиндзо Абе, ще забави покачването на данъка върху продажбите поне до края на 2016 г. даде тласък на пазара на енергийни суровина.

Въпреки това опасенията, че страните от ОПЕК няма да бъдат в състояние да се споразумеят за намаляване на производствените цели по време на срещата си във Виена на 27 ноември се промъкнаха обратно в съзнанието на инвеститорите. Последните коментари от Организацията показаха, че част от 12-те страни, най-вече Саудитска Арабия, продължават да се противопоставят на намаляването на производствените цели. Венецуела обаче би подкрепила подобен ход.

Пазарът също така е и в очакване на седмичната актуализация на запасите в САЩ в сряда. В предходната седмица наличната продукция бе в размер общо на 378,5 млн. барела спрямо средните 374 млн. през октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

12
rate up comment 18 rate down comment 0
mathematician
преди 9 години
80% от манджата си я произвеждам в градината ;) :)Колкото по-евтина е нафтата, толкова по-евтина ми е манджата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 6
michaelis
преди 9 години
и кое е най-важно според тебе да си купиш - таралясника - дрехите или манджата :)) ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 5
michaelis
преди 9 години
ок да видим реакцията на бренда на 70-73$ :)) тренда няма да се обърне веднага но ще има подскок 65$ може да светне може и да не светне колкото толкоз
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 11 rate down comment 10
mathematician
преди 9 години
Да така е и накрая Путин ще го погребат в мавзолей, а останалите Световни лидери в обикновени гробища. :) :)А ефтината нафта е хубава е добра новина за нашата икономика или теб те е грижа повече за руската икономика. :) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 25 rate down comment 11
STRAHO
преди 9 години
Разбира се, напълно е възможно в краткосрочен план /5-6 години/ в Русия да изпитват известни затруднения ако това продължи. Най малкото, защото ще им се наложи реорганизация. Това само по себе си си би било стрес за която и да е държава вкл. и за най развитата. В дългосрочен план обаче, тази тактическа победа на запада ще се окаже, че е била в полза на Русия. Намирам че Путин определено ги бие стратегически. Те и затова го мразят до мозъка на костите си западните лидери. Бие ги накуп. :))) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 15 rate down comment 1
mathematician
преди 9 години
2006-2007 някъде си купих нов таралясник.Сега същата марка, същия модел го продават за същите пари, само дето има повече екстри вътре, по-мощен и по-икономичен двигател.Техника (особено електроника) цените намаляват.Храна нагоре.Дрехи май са замръзнали на едно място.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 20 rate down comment 11
STRAHO
преди 9 години
Ехааа супер! Все така да пада! Интересно обаче, защо за момента по бензиностанциите не се усеща това пропадане на цената на петрола. Или поне не в степента в която би трябвало да е. Що се отнася до очаквания ефект по отношение на Русия мисля, че времената са други и няма как да постигнат резултата от времето на разпада на СССР с един и същи номер. Русия не е СССР. Най малкото, Русия не издържа никакви съюзници както това правеше СССР /такива като България например/. Русия възнамерява, да ползва ресурсите си единствено в полза на 143-те си милиона обитатели, а това не е голяма цифра спрямо площта и. Предостатъчно са ресурсите и спрямо населението за да издържи на всякакъв дъмпинг от страна на враговете си. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 22 rate down comment 3
forexboy
преди 9 години
Докато не светне 65$ е рано да се поглежда нагоре, да не кажа глупаво. Такива обръщачи на тренда като тебе обикновено завършват в канала.Изобщо цената ще тръгне отново нагоре, когато ти самия се примириш, че няма да има скорошно покачване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 16
michaelis
преди 9 години
да ама вече според инфлацията покупателната стойност на парите сега на съответстват на това, което е било. Ти мани, че ти бълват тука дефлации не знам си кво, хои си купи същото нещо за 120$ каквото беше през 2005-2008 и сега дали ше може да се купи същото нещо за 120$ ше може ама за 220$. На производителките им е бая вътрешна гума и ше им rebound няма да пада безконечно и то доста скоро както гледам на чарта нищо, че раята си мисли, че край петрол ше има бол и на тънкана. Дори и на петролните американски компании е зле тея там в Тексас да не работат залудо при такъв стандард и да харчат ресурс за някви жълти стинки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 2
Pyramid
преди 9 години
Мен редовно ме стягаше, като вдигаха цените. Време е да се понижат до икономически обосновани стойности. Аман от конюнктурни "регулации".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още