fallback

Петролът поевтинява преди данните за запасите в САЩ

Спадът в цената бе подкрепен от информацията за възстановяването на производството в Либия

10:44 | 06.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Фючърсните контракти върху суровия петрол WTI поевтиняват във вторник в навечериетo на доклада за седмичните запази от енергийната суровина в САЩ, съобщава MarketWatch.

Цената на петрола с доставка през септември губи 0,20 долара, или 0,18%, до 106,37 долара за барел в електронната търговия.

Стойността на "черното злато" се смъкна с 0,38 долара, или 0,4%, в понеделник на фона на информацията, че производството на суровината в Либия започва да се възстановява след серията протести в страната, които понижиха доставките.

Новините от Либия компенсираха положителните за търсенето на енергийни продукти икономически данни от САЩ. В понеделник Институтът за управление на доставките (ISM) обяви, че секторът на услуги в Щатите се е разширил с по-бързи темпове през юли. Изследването показа, че индексът на поръчките на мениджърите се е изкачил до 56 пункта спрямо 52,2 пункта през юни, достигайки най-високото си ниво от февруари насам.

Във вторник пазарните участници са в очакване на данните за търговския баланс на САЩ (съотношението между вноса и износа), които ще дадат ясни сигнали както за развитието на първата по сила икономика в света, така и за пазарите в Китай и Европа.

Ден по-късно щатската Администрация за енергийна информация (ЕIA) ще представи данните си за запасите от суров петрол в Щатите. Анкетираните от Platts aнализатори очакват спад от 2 млн барела в седмицата до 2-ри август.

През миналата седмица данните на EIA показаха неочакван ръст на запасите от 400 000 барела – първият в последните пет седмици. Въпреки пониженията експертите от Platts отбелязват, че запасите са били с 5,6% над средната петгодишна стойност в седмицата до 26 юли.

Търгуваният на Лондонската борса конкурентен сорт брент с доставка през септември губи 0,38 долара, или 0,34 на сто, до 108,33 долара за барел.

Анкетираните от Platts анализатори очакват спадове и при запасите на бензинови и дестилатни горива – с по 1 млн. барела.

Фючърсните контракти върху бензина губят 0,01 долара, или 0,2%, до 2,94 долара за галон. Дизеловото гориво с доставка през септември поевтинява също с 0,01 долара, или 0,3 на сто, до 3,04 долара за галон, докато цената на природния газ отбелязва леко покачване с 0,004, или 0,14%, до 3,324 долара за 1 млн. BTU (британски термични единици).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:29 | 31.08.22 г.
fallback