fallback

Петролът поевтинява след понижение на перспективите за търсенето в Китай

Очакванията са търсенето на енергийни суровини да намери подкрепа по-късно в четвъртък след оповестяването на данни за щатската икономиката

11:43 | 25.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Фючърсите върху американския суров петрол поевтиняват в четвъртък, разширявайки загубите си във втора поредна сесия на фона на понижените перспективи за търсенето на енергийни суровини в Китай, пише MarketWatch.

Спадът бе подкрепен и от по-слабия от очакваното финансов отчет на Caterpillar Inc. за второто тримесечие, Печалбата на щатската компания се смъкна с 43%, подчертавайки отслабващите тенденции в търсенето на машини, което от своя страна е сигнал за ограничаване на енергийните нужди.

Цената на петрола с доставка през септември е надолу с 0,49 долара, или 0,47%, до 104,90 долара за барел в електронната търговия.

Стойността на търгуваното на Нюйоркската борса "черно злато" отстъпи с 1,84 долара, или 1,7%, в сряда след оповестяването на предварителните данни за производствената активност в Китай.

"За нас са ясни продължаващите рискове за китайската икономика, въпреки неотдавнашните уверения на премиера Ли Къцян, че растежът няма да падне под 7 на сто", обявиха валутните анализатори от Brown Brothers Harriman.

По-късно в сряда китайското правителство обяви, че планира намаляване на данъците за малкия бизнес в помощ на някои износители, както и повишаване на държавните инвестиции в железниците.

Очаква се търсенето на енергийни суровини да намери подкрепа по-късно в четвъртък след оповестяването на статистически данни за щатската икономиката. Прогнозите на анкетираните от MarketWatch експерти са, че новите поръчки на дълготрайни стоки в САЩ за юни ще отбележат покачване с 2,3%, водени от търсенето на самолети.

Щатската Администрация за енергийна информация (EIA) съобщи в сряда, че бензиновите доставките са спаднали с 1,4 млн. барела, докато дестилатните горива са отстъпили с 1,2 млн. барела. Очакванията на анкетираните от Platts експерти бяха за ръстове както при бензина, така и при дестилатите от съответно 800 000 и 1,9 млн. барела.

Фючърсите върху бензина с доставка през август се смъкват с 0,93 на сто до 3,02 долара за галон след отстъпление с близо 0,5% в сряда.

Цената на природния газ с доставка през август от своя страна се повишава с 0,41% до 3,71 долара за 1 млн. BTU (британски термични единици).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:40 | 13.09.22 г.
fallback