fallback

Цената на петрола отстъпва преди данните за седмичните запаси

Стойността на петролните фючърси остана под натиск след лекия ръст на щатския долар

09:41 | 16.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Фючърсите върху суровия петрол WTI се търгуват с понижение във вторник. Движенията в цената на "черното злато" са приглушени през втория ден на седмицата, след като инвеститорите са в очакване на седмичните данни за запасите от суровината.

Цената на енергийната суровина се понижава с 0,33, или 0,31%, достигайки до 105,59 долара за барел.

Търгуваният на Лондонската борса конкурентен сорт брент с доставка през август също губи 0,33 долара, или 0,30%, достигайки до 107,74 долара за барел в електронната търговия.

Стойността на петролните фючърси остана под натиск след лекия ръст на щатския долар спрямо конкурентите. Късно в понеделник в Северна Америка доларовият индекс ICE нарасна до 83,113 пункта спрямо 83,036 пункта в началото на сесията, пише MarketWatch. Ръстът на щатската валута традиционно поставя под натиск деноминираните в долари стоки, правейки ги по-скъпи за закупуване от притежателите на други пари.

Инвеститорите са предпазливи преди оповестяването на данните на Американският институт по петрола (АPI) за седмичните запази от суровината в САЩ, които се очакват в 23:30 часа българско време във вторник. През утрешния ден пък се очакват и данните на американската Администрация за енергийна информация (EIA), които пък ще бъдат представени в 17:30 часа българско време.

Енергийните анализатори от Citi обявиха, че очакват докладите да покажат спад в диапазона 3-4 млн. барела за изминалата седмица спрямо отчетеното понижение от 9,9 млн. през предходната седмица, според данните на EIA.

"Hизходящо движение на запасите от суров петрол в САЩ от върха през месец май е рутинно, така че спадовете не са непременно показател за недостиг", отбелязаха в понеделник експертите.

Анализирайки спада в запасите от 20,3 млн. барела през предходните две седмици, експертите смятат, че "това отчасти се дължи на наводненията в Канада, които затрудняват вноса от страната".

При търговията с други енергийни суровини във вторник фючърсите върху бензина с доставка през август добавят 0,01 долара, или 0,4%, търгувайки се за 3,12 долара за галон, докато дизелът с доставка през август запазва позициите си при 3,03 долара за галон.

Цената на природния газ с доставка през август от своя страна се смъква с 0,01 долара, или 0,3%, до 3,66 долара за 1 млн. BTU (британски термични единици), след като се повиши с 0,03 долара в понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:54 | 09.09.22 г.
fallback