fallback

Цената на петрола остана почти без изменение

Пазарните участници очакват данните за запасите от суров нефт в САЩ

22:35 | 08.01.13 г.

Цената на петрола почти не претърпя изменение в днешната сесия на стоковата борса в Ню Йорк преди публикуването на новите данни за петролните запаси в САЩ, съобщи MarketWatch.

За трета поредна сесия фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка месец февруари приключиха на ниво малко над 93 долара при 17% по-нисък изтъргуван обем в сравнение със средното ниво за последните 100 дни.

В Лондон февруарските контракти на сорта брент добавиха 49 цента до 111,89 долара за барел, като изтъргуваните обеми бяха с 23% над средните за последните 100 дни.

Очакванията на анализаторите са петролните запаси в САЩ да продължат да се увеличават. Утре енергийното министерство на страната трябва да обяви данните за резервите от суров нефт през миналата седмица, като прогнозата е за ръст от 0,6% до 362 млн. барела.

През последните шест години традиционно се отчита ръст на петролните резерви в Щатите през януари заради счетоводната отчетност на производителите, които намаляват капацитета през декември с цел спестяване на данъци.

Експерти очакват ръст и на запасите от горива в Страната на неограничените възможности с 2,4 млн. барела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:14 | 11.09.22 г.
fallback