fallback

Цената на златото спадна под 1700 долара

Благородният метал поевтинява с над 1,5 на сто заради липсата на напредък по отношение на фискалните проблеми на САЩ

16:20 | 04.12.12 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Цената на златото се понижава с близо процент и половина днес, като котировките се върнаха под психологическото ниво от 1 700 долара за тройунция.

Липсата на напредък в разговорите за преодоляване на опасността от фискална пропаст в САЩ продължава да се отразява на пазарните настроения, което води до поевтиняване на благородния метал.

Към момента не е ясно дали проблемите ще бъдат преодолени и съществува голяма вероятност да се стигне до понижаване кредитния рейтинг на САЩ и връщане на страната към рецесия.

Днес на борсата в Ню Йорк златото с доставка през февруари поевтинява с 1,6 на сто до 1 693,05 долара за тройунция. Според анализатори котировките би трябвало да намерят подкрепа при 1 683,55 долара, което е дъно от 6 ноември, а най-близката съпротива е върхът от вчера при 1 724,45 долара за тройунция.

Импулс на разпродажбите даде преминаването на цената под ключовото ниво на подкрепа около 1 700 долара за тройунция, което е дало сигнал за „скъсяване“ на метала.

Отстъпление под тази граница се наблюдава за пръв път от месец, а според анализатори причината за поевтиняването е именно падането под няколко ключови технически нива, пише ForexPros.

Днес цената на среброто се понижава с 2,5 на сто до 32,93 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:29 | 09.09.22 г.
fallback