fallback

Цената на петрола с над 2% ръст за седмицата

В петък брентът поевтиня значително, което ограничи седмичното му поскпване до 2,5%

22:09 | 17.08.12 г. 2
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола записа ръст за седмицата, като търгуваният в Лондон брент повиши цената си близо 2,5 на сто. На борсата в САЩ пък лекият суров петрол поскъпна с 3,4% за петте работни дни.

В петъчната сесия лекият суров петрол с доставка през септември поскъпна с половин процент до 96 долара за барел. През последните четири сесии котировките вървяха нагоре, като днес бе достигнато най-високото затваряне за последните три месеца.

„Цените получават известна подкрепа от икономическите данни – по-високото от очакваното потребителско доверие и добрите данни за индекса на водещите индикатори. В същото време позитивните коментари на германския канцлер Ангела Меркел по отношение спасяването на еврото също окуражиха възходящото движение”, коментира Мат Смит, анализатор в Summit Energy за MarketWatch.

На борсата в Лондон днес петролът сорт брент поевтиня с 1,3 на сто до 113,81 долара за барел. Това обаче не успя да заличи целия натрупан за седмицата ръст, който в крайна сметка бе ограничен до 2,5%.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:20 | 11.09.22 г.
fallback