fallback

Суровините все още предоставят възможности

Въпреки икономическото забавяне в Китай, Марк Фабер не смее да заеме къса позиция върху суровините

20:53 | 16.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Облаците се сгъстяват около Китай, но все още може да се открие нещо положително, и то е на пазарите на суровини, заявява пред CNBC Марк Фабер, автор на The Gloom, Boom & Doom Report.

Според пазарния аналзиатор, известен с песимистичните си прогнози, все още има възможности при суровините, въпреки колебанията напоследък, вследствие на намаляващото търсене от Китай – най-големият световен потребител на суровини като мед и цинк например. 

„Пазарите са много волатилни и се изисква много кураж да заемеш къса позиция”, посочва Фабер. „Не искам да съм „къс” по отношение на медта, защото цената й може да бъде манипулирана, тъй като няма толкова много участници на този пазар.”

”Петролът, медта и златото поскъпнаха в петък, след като ръстът на БВП в Китай за второто тримесечие от 7,6% оправда очакванията, както и заради надеждите, че правителството ще продължи да понижава основната лихва, за да стимулира икономиката.

„Мисля че инвеститорите трябва да осъзнаят, че ефектът от забавянето в Китай, което според мен е много по-голямо от това, което правителството отчита, говори за доста слаба икономика”, казва Фабер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:45 | 14.09.22 г.
fallback