fallback

Петролът спада до най-ниското си ниво от четири месеца

Данните за САЩ и еврозоната от петък, както и резултатите от изборите във Франция и Гърция, очевидно разтресоха пазарите, коментира анализатор

11:10 | 07.05.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Петролът спада до най-ниското си ниво от четири месеца, след като изборите в Европа предизвикаха спекулации, че усилията за икономии може да бъдат осуетени, а по-слабите петъчни данни за заетостта в САЩ подчертаха притесненията, че американската икономика може да забуксува.

Фючърсите върху суровината поевтиняват с 3,2% до най-ниското си ниво в рамките на сесията от 20 декември, удължавайки спада от 4% в петък, последвал данните за създадените работни места в САЩ през април и данните от еврозоната за свиване на активността в производството и услугите през миналия месец.

„Имаме съчетание на фактори, което дърпа надолу цената на петрола“, коментира за Bloomberg Майкъл Макарти, главен пазарен стратег в CMC Markets Asia Pacific Pty. „Данните от САЩ и еврозоната очевидно разтресоха пазарите, както и резултатите от изборите във Франция и Гърция.“

Юнските фючърси на американския петрол се понижиха с 3,15 долара до 95,34 долара за барел по време на електронната търговия в Ню Йорк, като впоследствие котировките се повишават до 97,20 долара. В петък контрактите затвориха с 4,05 долара надолу до 98,49 долара за барел – най-ниското ниво от 7 февруари. Спадът за миналата седмица е 6,1% - най-големият от септември.

Цената на фючърсите върху петрола тип Брент се понижава с 0,6% до 112,52 долара за барел по време на лондонската търговия. Премията спрямо американския петрол се разшири до 15,32 долара за барел от 14,69 в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:32 | 06.09.22 г.
fallback