fallback

Цената на петрола продължава да търси подкрепа около $100 за барел

Котировките се движат в доста тесни граници в очакване на срещата на върха в ЕС

10:01 | 08.12.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола продължава да се движи съвсем малко над нивото от 100 долара за барел, където се задържа вече повече от две седмици. През последното денонощие котировките записаха минимално изменение, повлияно основно от данните за ръст на петролните запаси в САЩ.

На борсата в Ню Йорк вчера лекият суров петрол с доставка през януари понижи цената си с 0,8 на сто до 100,49 долара за барел. Това е и най-ниското ниво на затваряне от  началото на месеца.

През нощта черното злато поскъпна с 12 цента до 100,61 долара за барел.

От началото на годината цената на петрола се движи с ръст от 10 на сто, след като през 2010 година бе записано повишение от 15 на сто.

На борсата в Лондон тази сутрин петролът сорт брент с доставка през януари поскъпва с 31 цента до 109,84 долара за барел, след като вчера бе записан умерен спад.

Поскъпването на петрола през нощта дойде след данните за ръст на петролните запаси в САЩ, които дадоха известен оптимизъм на пазара. Трейдърите обаче остават предпазливи в очакване на днешната среща на Европейската централна банка (ЕЦБ) и предстоящата среща на върха в Европейския съюз.

Oчаква се днес ЕЦБ да понижи лихвения процент в еврозоната, а според мнозина анализатори, цитирани от Bloomberg, ще станем свидетели и на нови мерки за подкрепа на финансовите пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:49 | 08.09.22 г.
fallback