fallback

Петролът атакува нивото от 100 долара, но не успя да го задържи

Днес и утре ще излязат данни за запасите в САЩ, като се очаква през миналата седмица те да са нараснали за пръв път от близо месец

09:57 | 29.11.11 г. 2

Цената на петрола не намери подкрепа в днешната електронна търговия и се отдръпна от достигнатия едноседмичен максимум, съобщава Bloomberg. 

Късно снощи лекият американски суров петрол поскъпна до над 100 долара за барел, подкрепен от силния старт на сезона на покупките в САЩ и по-слабия долар на валутните пазари, пише MarketWatch. Суровината обаче не успя да задържи ключовото ниво и приключи на 98,21 долара за барел.

В електронната търговия днес цената на лекия американски суров петрол продължи да отстъпва, като се смъкна до 97,53 долара за барел. Цената на сорта брент в Лондон се търгува на ниво от 108,84 долара за барел.

Инвеститорите очакват утре американското енергийно министерство да обяви, че запасите от суров нефт са нараснали през миналата седмица за пръв път от близо месец. Днес ще излязат данните на Американския петролен институт, който събира данни от рафинерии и петролни терминали.

Въпреки атаката на нивото от 100 долара, лекият американски суров петрол едва ли ще успее да се задържи над него, смятат анализатори от Commerzbank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:46 | 03.09.22 г.
fallback