fallback

Цената на петрола отново се върна под $100 долара

Котировките не успяват да преодолеят трайно психологическата бариера и се насочват към първи седмичен спад от септември насам

09:48 | 18.11.11 г. 6
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола за пореден ден не успява да се задържи трайно над психологическата бариера от 100 долара за барел. Като основна причина за това анализаторите посочват спекулациите около състоянието на американската икономика и сигналите, че жертва на дълговата криза ще стават все повече страни от еврозоната, пише Bloomberg.

По време на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк петролните контракти с доставка през декември поевтиняха с цели 3,7 на сто до 98,82 долара за барел. Това е най-ниското затваряне от 14 ноември насам.

Тази сутрин декемврийските фючърси, срокът за търговия с които изтича днес, поевтиняват с 0,8 на сто до 98,01 долара за барел. Така черното злато се насочва към първи седмичен спад от септември насам.

На борсата в Лондон вчера петролът сорт брент с доставка през януари пооевтиня с 3,2 на сто до 108,22 долара за барел. Тази сутрин котировките напредват с 22 цента до 108,44 долара за барел.

Очакванията на анализаторите са през следващата седмица цената на петрола отново да бъде подложена на натиск. Анкета на Bloomberg сред 38 анализатори показва, че 18 от участвалите в допитването залагат на спад на котировките до 25 ноември. 11 са посочили очаквания за ръст, а според останалите седем движението в цените ще бъде минимално.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:57 | 09.09.22 г.
fallback