fallback

Цената на петрола бе подкрепена от напредъка по спасителния фонд за еврозоната

Слабото търсене в развитите икономики е повече от компенсирано от разрастващото се търсене в развиващите се, коментира брокер

12:17 | 24.10.11 г.

Петролът в Ню Йорк поскъпва за втора поредна сесия, след като европейските лидери постигнаха напредък по отношение на спасителния фонд за еврозоната, а икономическите данни от Азия показаха, че ръстът в двете най-големи държави потребителки на петрол в региона се задържа, съобщава Bloomberg.

Цената на фючърсите се повишава с 1,4%, след като стана ясно, че ръстът на японският износ през септември е надхвърлил очакванията, а китайското производство може да нарасне през октомври с най-бърз темп за последните 5 месеца.

Американският лек суров петрол с доставка през декември поскъпва с 90 цента до 88,30 долара за барел в електронната търговия в Ню Йорк, макар от началото на годината цената му да се е понижила с 3,4%.

В Лондон сортът „Брент“ напредва с 0,7% до 110,33 долара за барел.

„Слабото търсене в развитите икономики е повече от компенсирано от разрастващото се търсене в развиващите се“, коментира Кристофър Белю, старши брокер в Jefferies Bache в Лондон. „Ръстът на китайското търсене вероятно ще предпази цените от спад“, добавя той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:11 | 25.08.22 г.
fallback